Een prettige setting draagt optimaal bij aan de positieve uitkomst van een vergadering, strategisch overleg, brainstorm- of trainingssessie. Bent u op zoek naar een inspirerende locatie voor dergelijke bijeenkomsten? Hotel Medemblik beschikt met de unieke wijnkelder en het riante Wapenkwartier over sfeervolle ruimten welke groepen tot 100 personen volop mogelijkheden bieden. Ook het diverse aanbod vergaderarrangementen, de persoonlijke aandacht en de dynamische opties voor teambuilding activiteiten, dragen bij aan succesvolle resultaten.

Hotel Medemblik en Restaurant Het Wapen van Medemblik brengen hun gasten met eten, drinken, slapen en feesten een totale beleving. Het toonaangevende familiebedrijf is gelegen in het hart van het VOC-stadje en staat voor een aangenaam verblijf in de waterrijke omgeving van maar liefst drie jachthavens. Het Wapen van Medemblik heeft ook een naam hoog te houden op het gebied van zakelijke mogelijkheden. Gasten uit het bedrijfsleven vinden hier namelijk alles volledig ‘in house’ om te komen tot succesvol zakendoen. Het Wapen beschikt over twee zalen die bruikbaar zijn in verschillende opstellingen, met beiden een eigen uitstraling.

Zakelijke verwenarrangementen

De grote zaal draagt de laatste jaren de toepasselijke naam Wapenkwartier en staat garant voor een inspirerende omgeving voor iedere denkbare gelegenheid. Niet in de laatste plaats voor zakelijke bijeenkomsten. Deze eigentijdse, multifunctionele ruimte is uitermate geschikt voor informele brainstormsessies, presentaties en vergaderingen. Het Wapenkwartier biedt hiervoor een grote keuze arrangementen met ieder een eigen tijdsduur. Ook het Zakelijk Verwenarrangement spreekt tot de verbeelding van iedere zakelijke bezoeker. ‘Wij ontvangen de gasten met verse koffie en roomboterkoekjes. Doorlopend staat er in de ruimte vers water met munt en in ochtendpauze serveren wij zoete lekkernijen.  Wij presenteren een “healthy lunch” met salade, belegde minibroodjes, een soepje van het seizoen, een smoothy en fruit. Tijdens de middagpauze serveren wij in de Lounge een afternoon tea compleet met scones en sandwiches. Als informele afsluiting kan er gezellig worden geborreld, waarbij wij een hapjesplateau serveren met koude en warme hapjes, robuust brood en dips’, licht eigenaresse Petra Fit toe. Unieke high lights van het Wapenkwartier spreken uit de koffiemachine om zelf verse koffie, cappuccino en thee te zetten en een eigen koeling met frisdranken. Tevens is alle aandacht besteed aan vergaderfaciliteiten die volledig up to date zijn met de huidige maatstaven, waaronder een HD presentatiescherm en een Bose geluidsinstallatie.

Unieke wijnkelder

De kelderverdieping van Het Wapen van Medemblik herbergt een bijzondere ruimte die uitermate geschikt is voor kleinere groepen en desgewenst is te boeken in combinatie met het Wapenkwartier. Petra: ‘De zaal in het souterrain hebben wij omgetoverd tot sfeervolle wijnkelder. Hier organiseren wij in samenwerking met vinologe Caroline Cocheret de la Morinière, wijnproeverijen in uiteenlopende thema’s. Tevens waarderen steeds meer bedrijven deze voor West-Friesland unieke plek. Wanneer zij voor een meeting of training gebruik maken van deze ruimte, weten zij hun medewerkers of genodigden hier aangenaam te verrassen. Hier worden flessen wijn bewaard met een oorsprong die terug gaat tot maar liefst 1962!’ In de wijnkelder zijn dezelfde AV-middelen ingebracht als in het Wapenkwartier, zodat u ook hier alleen uw laptop mee hoeft te nemen. Ook heeft u in deze ruimte de keuze uit een grote keur aan vergaderarrangementen, bestaande uit verkwikkende gerechten, bijpassende dranken en zowel zoete als hartige versnaperingen. ‘Samen genieten van puur eten en drinken is immers een factor welke mensen met elkaar verbindt én zorgt voor een energieboost. Na een dag vergaderen, biedt samen borrelen of dineren bovendien een prettige manier om de sessie af te sluiten. Dit soort momenten geven wij steeds vaker een eigentijdse impuls door bites en gerechten te serveren die men kan delen. Door hier samen van te proeven en te genieten, komt aan tafel een mooie dynamiek tot stand. Uiteraard houden wij rekening met eventuele dieetwensen.’

Ontspannen activiteiten

Er is nóg een factor die iedere zakelijke aangelegenheid tot aangenaam verpozen maakt. De mooie omgeving van Hotel Medemblik staat garant voor een vrij gevoel waarbij je heerlijk kunt uitwaaien. ‘Ook bieden deze contreien volop interessante plekken in diverse gradaties voor (teambuilding)activiteiten, om tijdens of na een meeting even helemaal te ontspannen. Variërend van Kasteel Radboud en het Bakkerijmuseum tot de Stadsbrouwerij. Ook de havens en het IJsselmeer waar men bijvoorbeeld surf- en sup workshops kan volgen, spreken sterk tot de verbeelding. Het kan absoluut van toegevoegde waarde zijn om dergelijke ludieke gimmicks in het programma te verweven. Vanzelfsprekend werken wij hiervoor samen met zorgvuldig geselecteerde partners.’ 

Ontdek alle zakelijke mogelijkheden en arrangementen op: www.hetwapenvanmedemblik.nl/zaken.