REGIO – Een succesvol bedrijf ontplooien is alles behalve makkelijk. De ene starter lukt het wel om te slagen en succesvol te zijn, een ander daarentegen heeft hier veel moeite mee. Waar komt dit verschil vandaan? Het Amerikaanse Inc zette 7 eigenschappen van succesvolle starters op een rij.

1 Succesvolle ondernemers verkiezen ‘actie’ boven ‘denken’
Een plan van aanpak of een gedetailleerd businessplan is verstandig, maar vaak verloopt de werkelijkheid anders dan je vooraf op papier hebt geschetst. Als (beginnend) ondernemer moet je handelen naar de werkelijkheid. Plan een beetje, maar doe vooral.

2 Ze zien geld als de wortel van mislukkingen
De meeste ondernemingen hebben niet veel geld nodig om van de grond te komen. Van weinig geld word je creatief als ondernemer. Zonder geld in overvloed word je als ondernemer uitgedaagd om problemen aan te pakken en er van te leren in plaats van er meteen geld tegen aan te gooien.

3 Ze geven alleen geld uit aan wat hun klanten raakt
Een ondernemer die geld uitgeeft moet zichzelf altijd de vraag stellen: ‘is dit in het belang van mijn klanten?’. Als dat niet zo is, hoef je er geen geld aan uit te geven. Jouw succes hangt niet af van dat mooie kantoor of die luxe auto, maar het hangt af van de winst van het bedrijf.

4 Ze bezuinigen nooit op de locatie
Neem bijvoorbeeld een restaurant. Je kunt nog zo’n mooie zaak neerzetten en heerlijk eten serveren, zolang je op een slechte locatie zit, weten de klanten je niet te vinden. Als je een echt onderscheidend concept hebt, kan dit wel lukken op een minder goede locatie. Maar in de meeste gevallen is dit niet zo.

5 Ze besteden de meeste tijd aan het najagen van wat ze daadwerkelijk kunnen vangen
Iedere startende ondernemer droomt over het binnenhalen van die ene bijzondere, grote klant, maar dat gebeurt zelden. Een goede strategie is om je te richten op de klanten die wel binnen handbereik zijn.

6 Ze voelen zich verantwoordelijk voor de eigen inkomsten
Het maakt niet uit hoe hard je werkt en je best doet, niemand is verplicht te kopen wat jij verkoopt. Dat is niet eerlijk. Maar eerlijkheid is op geen enkele manier van toepassing op je falen of je succes. Wanneer je denkt: ‘Het is niet eerlijk, ik moet toch gewoon rond kunnen komen’, stop dan. Niemand is er verantwoordelijk voor dat jij een boterham verdient, behalve jijzelf

7 Ze doen geen dingen die geen omzet genereren
Alles wat je doet als beginnend ondernemer moet omzet genereren. Stop met het printen van prachtige rapporten als jij de enige bent die ze leest, stop met het geld uitgeven op de golfbaan omdat je hoopt daar klanten binnen te halen. Minimaliseer je administratieve taken en richt je op het binnenhalen van geld.

 

Bron: Inc