De redactie van Westfriese Zaken zet in de rubriek: ’5 vragen aan…’ regelmatig ondernemers in de spotlight door ze vijf interessante en prikkelende vragen voor te leggen. Deze keer is het de beurt aan Louise Groot, eigenaresse van Diëtistepraktijk Louise Groot, een vrijgevestigde diëtistepraktijk in Lambertschaag.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in het vak?
De voedingswereld is continue in ontwikkeling. Vanuit de media en maatschappij wordt men overspoeld met wat wél en niet goed voor je is en daarbij spreken verschillende bronnen elkaar vaak weer tegen. Dat is natuurlijk erg verwarrend, het maakt het er niet gemakkelijker op. Hier ligt dan ook de uitdaging voor mij. Mensen helpen met de vraag; wat is nu echt gezond?

Wilde je altijd al ondernemer worden?
Eigenlijk is deze uitdaging op mijn pad gekomen. Tijdens mijn studie heb ik mezelf wel eens de vraag gesteld of dit wel was wat ik wilde. Om mij heen zag ik diëtisten die op een belerende manier mensen adviseerden. Zelf werd ik daar niet vrolijk van. Toen ik de kans kreeg om mijn eigen praktijk te beginnen was de keuze snel gemaakt. Daarnaast kwam ik met Lekker Pûh!!! in aanraking. Dit is een positieve methode waarmee kinderen zonder dieet groeien naar een gezond gewicht. Deze werkwijze past volledig bij mij. Vrolijk, fris en lekker praktisch. Ik ben erg blij met de gemaakte keuze.

Als je het over mocht doen dan….?
Vooralsnog heeft mijn gevoel ertoe geleid dat ik de juiste beslissingen heb genomen. Misschien denk ik achteraf wel van iets dat ik het anders had moeten doen, maar dat is achteraf. Ondernemen is ook beslissingen nemen, leren van gemaakte keuzes en vooruit kijken. Ik heb het afgelopen half jaar al zoveel geleerd. Dit zijn levenslessen die je weer verder helpen. En ach, af en toe een klein tegenslagje, zo is het leven.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt geweest in je carrière?
Ik handel vanuit mijn zorghart. Deze maakt dan ook een sprongetje als ik een kind dat gepest is, zie opbloeien na een paar maanden bij mij. Als zo’n kind van 9 jaar binnen komt huppelen met nieuwe kleren die twee maten kleiner zijn gekocht en nu zelfverzekerder voor de klas durft te staan, is mijn dag goed.

Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is om diëtistepraktijk Louise Groot te profileren als dé oplossing voor ouders en hun kind met overgewicht. Natuurlijk behandel ik ook volwassenen met uiteenlopende dieetproblematieken en veel sporters, maar ouders zijn soms erg zoekende naar een leuke aanpak van die koekjesbuik van hun zoon of dochter. Ik probeer de drempel voor hen zo laag mogelijk te maken. Na het eerste gesprek of eigenlijk al na een telefoontje is die drempel er niet meer. Kinderen zeggen ook niet dat ze naar de diëtist gaan, maar naar mij, Louise. En dat is fijn.

Wil jij ook je verhaal vertellen in de rubriek: ’5 vragen aan…’? Meld je aan via
info@westfriesezaken.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!