Na een mooi zomerseizoen doen de herfst- en wintermaanden ook in het culinaire landschap hun intrede. Het Wapen van Medemblik speelt hier smaakvol op in met de fonkelnieuwe Wilde Wapen Avond en diverse proeverijsensaties in de sfeervolle wijnkelder. Ook de decembermaand staat bol van de verrassende feestelijkheden! De voorbereidingen om er een smakelijk najaar van te maken, zijn bij Het Wapen van Medemblik in volle gang. Zo prijken er binnenkort heerlijke gerechten op de kaart bereid met pure ingrediënten die een knipoog naar het najaar geven. Uiteraard worden deze geserveerd met een keur aan mooie, met zorg geselecteerde seizoenswijnen. Het iconische Medemblikker restaurant straalt de laatste jaren steeds meer een totaalbeleving uit, compleet met vernieuwende events waar iedere levensgenieter zijn hart kan ophalen. Ook de entourage draagt hieraan bij. Zo kreeg het restaurant met verschillende stijlvolle gimmicks een eigentijdse touch-up en werd de unieke, sfeervolle wijnkelder geopend. In precies deze aangename setting vertelt algemeen directeur én wijnliefhebber Frank Bakker enthousiast over de events die er de komende maanden op stapel staan. ‘Afgelopen jaar openden wij in het souterrain onze fonkelnieuwe wijnkelder. Hier hebben wij in samenwerking met vinologe Caroline Cocheret de la Morinière, wijnproeverijen in uiteenlopende thema’s georganiseerd. Deze avonden genoten direct populariteit en vielen goed in de smaak!’ Proeverijsensaties Nu de koele herfstatmosfeer weer in de lucht hangt en de avonden langer worden, is er geen mooier moment om een nieuwe serie proeverijsensaties in de wijnkelder te presenteren. Frank: ‘Dit najaar staan er twee proeverijen gepland. Vrijdag 9 november staat in het teken van wijn en kaas. Hierover bestaan nog redelijk wat mythes. Zo hoef je bij een mooi kaasplateau niet per se Port te drinken. Er zijn namelijk ook veel wijnen die je perfect bij specifieke kaassoorten kunt serveren. We zullen een mooie variatie kaas gecombineerd met een aantal wijnen laten proeven om de gasten mee te nemen op een interessante ontdekkingstocht naar de juiste match.’ Wie graag mag genieten van een bruisend glas bubbels moet op vrijdagavond 15 december absoluut een plekje vrij houden in zijn agenda. ‘Op deze avond geven we alvast een klein voorpoefje voor Oud & Nieuw. We schenken een keur aan mousserende wijnen en laten zo het verschil tussen Champagne, Cava en Prosecco proeven. In de winter van 2019 staan er ook twee wijnproeverijen op stapel, waarvan de onderwerpen volgen. Hoe dan ook beloven deze avonden met het interessante verhaal van Caroline en de intieme setting, het summum voor iedere wijnliefhebber te worden! Bovendien eindigt iedere proeverij met het legen van de flessen en hapjes in stijl.’ Bourgondisch tafelen Ook liefhebbers van eten en drinken met een iets stoerder karakter komen bij Het Wapen van Medemblik volop aan hun trekken! In februari staat er een robuuste bierproeverij op de kalender. ‘In samenwerking met de biersommeliers van de Bierboetiek uit Middenmeer laten we een grote variatie speciaalbieren van Nederlandse brouwerijen proeven. Een fantastische avond voor iedereen die meer wil leren over deze mooie producten, waar je met bier en spijscombinaties culinair gezien alle kanten mee op kunt.’ Maar eerst is het op zaterdag 3 november tijd voor een andere noviteit. U kunt dan samen Bourgondisch komen tafelen in het Wapenkwartier. ‘Ooit maakte Het Wapen van Medemblik naam en faam met diner dansants. Op de Wilde Wapen Avond halen wij deze op eigentijdse wijze naar het heden. Men kan op een smakelijke avond in een Breugeliaans tintje genieten van het wildseizoen dat dan in volle gang is. Iedereen kan aanschuiven lange tafels. We serveren de hele avond lang de lekkerste gerechten die in een door Pieter Breugel geschilderd tafereel niet hadden misstaan. Van stoere broodplanken met ham en worst tot maaltijdsoep uit ketels en groenten, kip, vis en bijvoorbeeld spareribs van wildwijn van de grill. Gezellige muziek én goed gezelschap maken de beleving tijdens de Wilde Wapen Avond helemaal compleet.’ December bolwerk Ook draagt Het Wapen van Medemblik de decembermaand een warm hart toe. Zo wordt de Sinterklaasperiode extra feestelijk gevierd. ‘Medemblik is met haar feeërieke avond intocht hard op weg om de Sinterklaashoofdstad van Nederland te worden. Wij willen daar ook graag een bijdrage aan leveren. Daarom wordt onze lounge in de periode dat Sint-Nicolaas in het land is feestelijk omgetoverd tot Sinterklaaspakhuis, vol met pakjes, speelgoed, knutselspullen en pietenoutfits. Dit 5 december bolwerk leent zich natuurlijk ook perfect om zowel privé als zakelijk Sinterklaasfeesten te komen vieren. Al dan niet gecombineerd met hoog bezoek uit Spanje!’ Ook voor de kerstdagen biedt Het Wapen volop sprankelend feestelijke mogelijkheden. ‘Natuurlijk kookt onze keukenbrigade op Eerste en Tweede Kerstdag weer een fantastisch diner. Ons restaurant, het Wapenkwartier en de wijnkelder bieden de zakelijke markt legio mogelijkheden voor kerstfeesten, eindejaars- of nieuwjaarsborrels.’ Wie de december feestelijkheden liever binnen de entourage van zijn bedrijf viert, vindt voldoende mogelijkheden in de cateringservice. Met mooie wijnen, statement bites en goede service wordt ook ieder event op locatie gegarandeerd een bruisende happening! Bron: Westfriese Zaken