‘World of Cooking’ was nét tien dagen open en toen kwam de eerste lockdown in maart 2020. Een domper, maar Dion Bootsveld zat niet bij de pakken neer. “Niks doen is geen optie. We hebben de webshop versneld opgezet en ons verdiept in de verkoop van keukens.” Het idee van World of Cooking is een totaalbeleving, met kookworkshops, verkoop van keukens, keukenbenodigdheden en – apparatuur, en alles omtrent tafelen: “Enjoy your kitchen, dat is waar wij voor staan. Alleen als je dicht moet, dan heb je niets aan je aanbod van workshops en gezellig winkelen voor je keuken. Daarom zijn we direct verder gegaan met het ontwikkelen van ons online aanbod. Inmiddels hebben we ons ook verder verdiept in keukens. De showroom is voorzien van keukens van Nolte Küchen en Yard, twee mooi kwalitatieve merken. Ook bieden we mooie merken als Villeroy&Boch, Schott Zwiesel & Smeg”, aldus Dion. In de zomer waren de regels nét even iets soepeler: “Toen hebben we een aantal 21-dinners georganiseerd in onze kookstudio. Helemaal hip en happening natuurlijk, maar daarna moest de horeca tóch weer dicht. Het bracht ons wél op het idee om naast onze workshops straks ook diners aan te bieden. We kunnen tot zo’n vijftig gasten ontvangen. Onze chefkoks kunnen voor hen koken, waarbij de genodigden natuurlijk mee kunnen helpen. Ook kun je bij ons je eigen kookclub starten.” Dion kijkt er erg naar uit: “Je kunt World of Cooking zien als een experience center, waarbij het draait om de gezelligheid, beleving en kwaliteit. Alles kan en mag, of je nu een kookliefhebber bent of minder bedreven bent. Iedereen is welkom om tijdens een diner of workshop in de pannen te roeren. Maar, logisch, dan is het nog éven wachten tot die anderhalve meter afstand-regel wordt opgeheven.”Zie ook www.worldofcooking.eu.