Een jaar geleden zag Work Secure in Zwaagdijk het levenslicht: een bedrijf dat bouwplaatsen CO2-neutraal, zuinig en efficiënt beveiligt. Scott Meskes, eigenaar van Meskes Kabelmontage, werd bij de start van zijn nieuwe onderneming ondersteund door de coöperatieve Rabobank.

Het idee voor Work Secure ontstond toen Meskes Kabelmontage betrokken was bij de realisatie van een windmolenpark in de Wieringermeer. Scott Meskes (27): ‘Ik zag dat de beveiligingscamera’s op die locatie werden gevoed door diesel en dacht: dit moet toch duurzamer kunnen. Het idee liet me niet meer los, ik deed onderzoek en werkte mijn plannen uit, samen met een leverancier in België.’ Het resultaat van die samenwerking mag er zijn: Work Secure beschikt inmiddels over 66 mobiele CO2-neutrale beveiligingsunits en een vrachtwagen die loopt op HVO: een fossielvrije brandstof met veel voordelen op het gebied van duurzaamheid. ‘Work Secure is een uniek concept dat veel potentieel heeft voor de toekomst en naadloos aansluit op de activiteiten van het kabelmontagebedrijf,’ stelt Accountmanager Bedrijven Dennis Ooteman. ‘Als het gaat om duurzaam ondernemen speelt de energietransitie een steeds grotere rol. Rabobank vertaalt de uitdagingen op dat gebied graag naar kansen, onder meer door innovatieve plannen te ondersteunen met onze kennis, ons netwerk en passende financiële oplossingen. Zo bieden we als Rabo Groenbank leningen die het extra aantrekkelijk maken om te investeren in duurzaamheid.

Beveiligen met de kracht van de zon

Als het gaat om duurzaamheid zijn de mobiele camera-units van Work Secure het neusje van de zalm. Ze werken volledig op zonne-energie (slechts twee uur zon voedt het systeem voor vier weken) en bij mogelijke stroomuitval wordt gebruik gemaakt van een CO2-neutrale noodaccu. Het systeem garandeert een aanzienlijke brandstofbesparing, vermindert logistieke bewegingen en vraagt minder arbeid: binnen vijf minuten is een bouwlocatie optimaal beveiligd. Verder is er sprake van een zeer betrouwbare detectie, de nieuwste technologie, monitoring en besturing op afstand en 24/7 contact met de meldkamer. En voorkomen is beter dan genezen: gebleken is dat beveiligingssystemen van dit kaliber voor 80 procent preventief werken tegen vandalisme en diefstal. ‘Een goede beveiliging zorgt er simpelweg voor dat de bouw kan doorgaan,’ aldus Meskes, die beschikt over een vast team intern opgeleide medewerkers. ‘Met name kabelmontage is zeer specialistisch werk. Wij gaan voor veiligheid, een hoge kwaliteit en denken met onze klanten mee. We doen het echt samen.’

Een samenspel met de klant

Ook als het gaat om bankzaken zoekt de ondernemer graag de samenwerking op. Meskes: ‘We zijn zeer tevreden over de persoonlijke en deskundige manier waarop Dennis ons adviseert en werken op veel vlakken samen. Voor onze vrachtwagen maken we gebruik van Rabo Lease, de verzekeringen lopen via de Rabobank en datzelfde geldt voor mijn privézaken.’ Volgens Ooteman is Rabobank bij integraal advies ‘op zijn best’. Hij komt meteen met een voorbeeld: ‘Als je de bedrijfsrisico’s kent en weet hoe je daar op kan sturen, kun je als bank sneller schakelen. Het is een samenspel dat je met de ondernemer hebt.’ Dat samenspel komt Scott Meskes in de toekomst zeker van pas. De ondernemer werkt namelijk toe naar een aanzienlijke uitbreiding van het aantal beveiligingsunits en de realisatie van een nieuw bedrijfspand. ‘Want als je duurzaam wilt ondernemen, moet je vooruit blijven kijken,’ besluit Meskes. www.worksecuregroup.nl

Benieuwd naar hoe Rabobank jou op weg kan helpen bij het waarmaken van (duurzame) ondernemersplannen? Neem dan contact op met 088 – 722 66 66.