Altijd al meer willen leren over wijn en goede wijnen willen proeven? Dan ben je de aankomende periode bij het Wapen van Medemblik aan het juiste adres! Vinoloog Caroline Cocheret verzorgt daar in maart en april bijzondere wijnproeverijen. En voor de toekomst heeft Frank Bakker, eigenaar van het Wapen van Medemblik, nog veel meer plannen voor andere proeverijen!

Caroline Cocheret is een échte wijnkenner. Ze heeft een wijneducatiebedrijf en geeft onder andere cursussen en adviezen aan bijvoorbeeld horeca en bedrijven. Caroline is uitgenodigd om voor het mooie en altijd gezellige Wapen van Medemblik een aantal wijnproeverijen te verzorgen. ‘Deze wijnproeverijen zijn de aftrap voor nog veel meer leuke events die we later dit jaar willen organiseren. We hebben nog talloze ideeën wat we kunnen doen. Bijvoorbeeld een port-, bier-, of wijn-spijsproeverij’, vertelt Frank Bakker.

Leerzaam en gezellig

Wat je kunt verwachten tijdens de wijnproeverij van Caroline Cocheret? Het beloven in ieder geval leerzame, leuke en gezellige avonden te worden! Caroline vertelt: ‘Tijdens de avond proeven we ongeveer acht verschillende wijnen. Ik leg uit hoe je een wijn nu echt goed kunt proeven, hoe je er aan moet ruiken en hoe je de aroma’s kunt beoordelen. Maar ik vertel ook over het verschil tussen rode wijn, witte wijn en rosé en vertel over de wijn die we drinken. Waar is deze gemaakt? Welke druivensoorten zijn er gebruikt?’

Mini-cursus wijnproeven

De eerstvolgende wijnproeverij staat gepland op vrijdagavond 13 april. ‘Het leuke aan de wijnproeverijen bij het Wapen van Medemblik, is dat we werken met thema’s. In maart maken we een ‘rondje om de wereld in acht wijnen’ en worden wijnen uit de “nieuwe wijnwereld” geschonken. In april proeven we klassieke wijnen, zoals Bordeaux, Bourgogne en Barolo. Het is dus ook interessant om aan beide avonden mee te doen. Dan volg je eigenlijk een mini-cursus wijnproeven en heb je daarna een goede basiskennis over wijn in huis!’

Prachtige wijnkelder

De wijnproeverijen sluiten mooi aan op de prachtige wijnkelder die onlangs is ingericht in het Wapen van Medemblik. ‘In deze kelder staat een hele mooie voorraad wijn. En er is ook een speciale proefruimte’, vertelt Caroline enthousiast. Caroline kijkt er dan ook erg naar uit om de wijnproeverijen in het Wapen van Medemblik te verzorgen!

Proef mee en geniet!

Vrijdag 13 april
Thema: De Klassiekers € 65,00 p.p.

Info of reserveren via info@hetwapenvanmedemblik.nl