Voordat iemand zich aanmeldt voor de Westfriese Alleskunner Ondernemer komen er toch wat vragen opborrelen. Wat voor soort spellen gaan we dan doen? Ik mankeer wat, heb een handicap, wil gewoon niet ten koste van alles meedoen, welke kleren moet ik dan aan enzovoort. Wees gerust, het zijn geen gevaarlijke of hoogdravende spellen, maakt niet uit welke kleding je aan hebt of welke handicap je dan ook hebt. Je hoeft zelfs geen brede algemene ontwikkeling te hebben: iedereen kan meedoen!

En wees gerust, ook wij willen geen gênante vertoningen. Iedereen heeft een naam hoog te houden, zowel die van jezelf als die van het bedrijf dat je vertegenwoordigt. Maar ook wij als organisatoren willen dat dit evenement hoog in het vaandel komt te staan. En wees eerlijk, de hele wereld filmt en fotografeert tegenwoordig alles maar. Dan wil je er wel leuk op staan.

Alhoewel de EHBO vereniging Stede Broec gratis enkele EHBO-ers ter beschikking stelt, worden er geen gevaarlijke spellen gedaan. Tenzij iemand met een pingpongballetje een ander het ziekenhuis in slaat natuurlijk. Maar liefst 18 sponsors staan volledig achter het gehele concept en hebben geld, materialen of prijzen beschikbaar gesteld. Broekhuis Zwaag en Ursem Barten verzorgen samen de hoofdprijs t.w. een elektrische fiets, maar de tweede prijs (een reischeque van € 500) die verzorgd wordt door Dusseldorp Hoorn is ook niet te versmaden. Voor iedere deelnemer is het de gehele middag leuk, want of je nu bent afgevallen of nog meedoet, regelmatig worden er consumptiebonnen uitgedeeld die worden aangeboden door Deinum’s Catering.

Maar ook in de voorbereidingen naar dit evenement toe wordt er veel door onze sponsors gedaan zoals bijvoorbeeld door Hageman Communicatie, EBS en Helma Interim Compagnon. Terwijl Baas Verpakkingen, Signalo en Crescendo weer materialen ter beschikking stellen voor de spellen. Het is een samenwerking van zo veel verschil lende partijen, die op deze manier ook met elkaar in contact komen en op deze manier met elkaar netwerken. Oké, je bent nu overtuigt dat je wilt meedoen. Maar wie moet je dan als maatje/relatie meenemen? Want je meldt je aan als koppel.

In het vooronderzoek is aan diverse ondernemers gevraagd of dat een probleem zou zijn. Het antwoord was nee, want iedereen kent wel een andere ondernemer. Denk aan een broer of zus die ook een onderneming heeft, de bakker of de slager van de hoek. Maar je kan natuurlijk ook een klant of leverancier vragen of die met je wil meedoen. Denk je eens in hoeveel leuker de samenwerking dan in de toekomst zal zijn!

En het mooie is dat ALLE Westfriese ondernemers mogen meedoen, je leert dus veel ondernemers kennen die je nog nooit hebt gezien. Hoe te gek is dat voor een netwerk event? Spelenderwijs elkaar leren kennen, gelijk een onderwerp van gesprek hebben terwijl je elkaar nog helemaal niet kent. Drempelverlagend dus.

We hebben een kleine 30 vrijwilligers bereid gevonden deze dag te helpen met o.a. klaarzetten van de spellen, scheidsrechter zijn, verkeersregelaars. Zij doen dit geheel belangeloos, waarvoor een grote pluim! Eind april gaan we alle spellen met hen oefenen. Waarom zou je denken? Nou, in de eerste plaats weten we dan hoe lang een spel duurt, want we hebben in totaal maar 4 uur voordat de uiteindelijke winnaar bekend is. In de tweede plaats zodat zij precies weten wat er in het spel gevraagd wordt, waardoor zij beter kunnen jureren. Want de beslissing van de scheidsrechter is bindend. En tenslotte ook nog om eventuele miscommunicatie in de opdracht te kunnen filteren. Ook die voorbereiding zit strak in elkaar.

Het zou dan ook fijn zijn als we begin april al weten hoeveel koppels er gaan meedoen. Dan kunnen we tijdig alle materialen bestellen. En weet je wat ook leuk is? Als je partner (eventueel met de kinderen want we maken zelfs een kinderhoekje), je collega’s of je familie je wilt aanmoedigen, dan zijn die natuurlijk van harte welkom om te komen aanmoedigen. Er is met alles en iedereen rekening gehouden.

Meld je dus zo snel mogelijk aan op wfalleskunner.nl.