Een fitte, gezonde werknemer is een zegen voor elke ondernemer. En aangezien onderzoek heeft aangetoond dat langdurig zitten tamelijk ongezond is, streven steeds meer werkgevers naar een kantooromgeving waar bewegen en staand werken tot de mogelijkheden behoren. Ook in West-Friesland wint deze ontwikkeling snel terrein. Vanuit het nieuwe pand aan de Boedijnhof biedt Flexicomfort veel mogelijkheden om dit te faciliteren.

Een aantal maanden geleden is Flexicomfort verhuisd. Voorheen gevestigd op de Factorij, nu aan de Boedijnhof 83 op een zichtlocatie langs de Provinciale Weg, tegenover Hoorn 80. Flexicomfort beschikt hier over een prachtige nieuwe showroom. Chantal van Westen ziet nieuwe kansen: “Je kunt hier de optimale kantooromgeving creëren en laten zien wat je in huis hebt. Het is Flexicomfort 2.0 geworden, waar we een sfeer neerzetten en graag onze klanten ontvangen. De showroom en onze locatie zijn nieuw, de service en dienstverlening zijn als vanouds.”

Veranderende tijden

Tegelijkertijd is in de nieuwe showroom van Flexicomfort te zien dat de tijden veranderen. Enerzijds is het aanbod van kantoormeubilair enorm: stoelen zijn er in alle soorten, maten en kleuren en het is simpelweg ondoenlijk om alles wat op de markt beschikbaar is, in de showroom op te stellen. Anderzijds wordt de kantooromgeving steeds digitaler. Dat betekent veel minder kasten en ladeblokken. Er is simpelweg minder kastruimte nodig in het digitale kantoor. En er is meer aandacht voor design. Cees van Westen: “We hebben uiteraard een aantal stoelen staan, een selectie met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Als je wilt kun je altijd proefzitten, want een stoel is heel persoonlijk. We zien ook een opkomst van zogenoemde dynamische stoelen, waarbij je zelf je balans moet houden.”

Staand werken

Een derde punt van ontwikkeling dat duidelijk terugkeert in de showroom van Flexicomfort is staand werken. Chantal: “We merken dat onze klanten steeds meer kiezen voor staand werken. Ja, ook in West-Friesland. De ondernemers hier gaan mee in deze nieuwe ontwikkeling, ook klanten die soms heel traditioneel zijn. Vandaar dat wij een flink deel van onze showroom voor deze tendens hebben vrijgemaakt.” Om af te wisselen ontstaan zit-sta-werkplekken: kantoortafels die je in hoogte kunt verstellen. Experts noemen zitten ‘het nieuwe roken’, oftewel zittend werk doen wordt tegenwoordig gezien als niet gezond. Ondernemers zijn in vele opzichten
gebaat bij fit en gezond personeel en kunnen op deze manier hun steentje bijdragen door deze nieuwe, dynamische werkplekken te faciliteren. Maar dat klinkt gemakkelijker dan het is.

Advies noodzakelijk

“Je hebt er echt een goed advies bij nodig”, vertelt Cees van Westen. “Het is niet slim om online een tafel te kopen die je in hoogte kunt variëren. Er is veel verschil in kwaliteit. Denk ook om de infrastructuur van je computer: als je zo’n tafel omhoog doet, trekt hij met gemak alle kabels uit je computer. Daar moet je dus een oplossing voor verzinnen. En staan is goed, maar de hoogte moet wel goed zijn. Dat zijn allemaal zaken waar je aan moet denken.” De dynamische stoelen en zit-statafels zijn beter voor lijf en leden, maar de tafels zijn ook ideaal voor kantoren waar veel flexwerkers komen of waar werknemers geen vaste werkplek hebben. Cees: “Stel je voor dat een werkplek met zit-statafel op maandag en dinsdag wordt gebruikt door persoon 1 en de andere dagen door persoon 2. Je kunt zo’n tafel inprogrammeren op de juiste hoogte op zit- en staniveau voor beide personen. Altijd direct de juiste hoogte door één druk op de knop.”

Topservice

Lezen, kijken en doen: zo blijven Cees en Chantal en hun medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen in kantoorinrichting. “En ik kan voor me zien hoe een kantoor ingericht moet worden. Daarnaast gaan we er prat op dat we de naam hebben dat het goed komt als wij het regelen. Binnen Flexicomfort werken we met een relatief klein team, met als voordeel dat iedereen alles weet en we korte lijnen hebben. We doen ’t met z’n allen”, vertelt Cees. De service is spreekwoordelijk, het kantoor wordt op en top opgeleverd. “Als wij na een project en inrichting weggaan, moeten we het gevoel hebben: ‘hier zou ik zelf wel willen werken’.” Die instelling werkt uitstekend voor Flexicomfort.

Flexicomfort voor kantoorinrichting op maat.
Adres: Boedijnhof 83, Hoorn.
Telefoon: (0229) 28 77 55.
Website: www.flexicomfort.nl