De redactie van Westfriese Zaken zet in de rubriek: ’5 vragen aan…’ regelmatig ondernemers in de spotlight door ze vijf interessante en prikkelende vragen voor te leggen. Deze keer is het de beurt aan Wouter Bijeman, die samen met twee partners Shopdichtbij.nl startte. Op deze website kan de consument producten zoeken, vergelijken en kopen bij zijn favoriete winkel in de buurt. De consument vult zijn postcode in en uit de zoekresultaten rollen vervolgens tal van producten welke verkrijgbaar zijn bij regionale winkels. Het concept stelt winkeliers in staat om hun productaanbod op een eenvoudige manier online te plaatsen.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in het vak?
Vrijwel iedere consument oriënteert zich tegenwoordig online. En het aantal online aankopen neemt steeds meer toe. De tte fysieke lokale winkelier heeft hier behoorlijk last van en kan moeilijk een vuist maken tegen al dat grote online geweld. Ik praat hier dagelijks over met winkeliers vanwege mijn werkzaamheden voor Axender en Reclamefolder.nl. Daarom ben ik samen met Rene Vrieling en Paul Keuning Shopdichtbij.nl gestart waar we zoveel mogelijk echte fysieke lokale winkeliers verzamelen en zichtbaar maken en zo de strijd aangaan tegen de internet-only spelers !

Wilde je altijd al ondernemer worden?
Ja, ik heb altijd ondernemer willen worden en ben ook al vanaf jongs af aan bezig. Niet altijd met succes, want het is absoluut niet makkelijk. Maar zodra ik iets in mijn hoofd heb waar ik in geloof dan ga ik ervoor!

Als je het over mocht doen dan…?
Met de kennis van nu had ik een hoop fouten kunnen voorkomen, maar zonder die fouten had ik nu die kennis niet. Dus nee, ik zou niks over willen doen. Ik had zelfs nog wel meer fouten willen maken!

Wat is tot nu toe het hoogtepunt geweest in je carrière?
Mijn hoogtepunt is de start van shopdichtbij.nl, de reacties die we daarop krijgen en de contacten die we opdoen. De recente samenwerking met Baps.nu is daar misschien wel het mooiste voorbeeld van. Door deze samenwerking hebben de afgelopen weken meer dan 65 winkeliers zich bij ons aangemeld!

Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is om van Shopdichtbij.nl een succes te maken en gezamenlijk met het team van Shopdichtbij.nl en duizenden winkeliers een heel mooi platform te maken. Een platform waar de consument naar hartelust kan shoppen met de service en garantie die hij gewend is van zijn echte fysieke locale winkelier.

Wil jij ook je verhaal vertellen in de rubriek: ’5 vragen aan…’? Meld je aan via info@westfriesezaken.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!