REGIO – In november wordt Seed Valley wederom versterkt met nieuwe partners. In deze maand sluiten maar liefst vier zaadbedrijven zich aan bij het cluster: Sluis Garden en Prozee, allebei afkomstig uit Enkhuizen, Wolters Agro Projects uit Zwaagdijk-Oost en Agro AdviesBuro uit Naaldwijk. Deze vier bedrijven zijn met hun producten en diensten zeer nauw verbonden met de zaadbedrijven in Noord-Holland Noord.

Seed Valley is de aanduiding voor het internationale centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie gelegen in het noorden van Noord-Holland. In 2008 heeft het cluster van zaadbedrijven de krachten gebundeld in de stichting Seed Valley. Missie van de samenwerking is versterking van de economische positie en verankering van het cluster in Noord-Holland.

Samenwerkingsverband
Toen Seed Valley zes jaar geleden van start ging, bestond de kern uit Noord-Hollandse veredelingsbedrijven en zaadtechnologiebedrijven. Rondom deze bedrijven heeft zich in de loop van de jaren een netwerk van kennispartners gevormd. Dat netwerk is zeer divers en omvat machinebouwers, softwareontwikkelaars, installatiebedrijven, specialistische dienstverleners en adviseurs. Na de aansluiting van de vier nieuwe partners kent het samenwerkingsverband Seed Valley 21 zaadbedrijven, 13 kennispartners en 3 ondersteunende overheden.

Nieuwe partners
De nieuwe partner Sluis Garden (ook bekend als Garden Seeds) legt zich toe op de verpakking en levering van zakjes groente- en bloemzaad aan hobbytuinders. Proze Techno Service ontwikkelt, levert en onderhoudt machines en installaties voor onder meer de zaadindustrie. Ze produceren bijvoorbeeld drum priming installaties, de ronddraaiende stalen pannen waarin zaden worden gedesinfecteerd en waarin de kiemkracht wordt verbeterd. Wolters Agro Projecten is vooral bekend van kassenbouw en -onderhoud bij diverse zaadbedrijven, maar ze doen veel meer. Zo ontwikkelen en leveren ze oplossingen voor teelt op water, eb- en vloedtafels en installeren ze zonnepanelen en teelttafels voor dag- en nachtsimulatie. Net als stichting Seed Valley is Wolters nauw betrokken bij het ClusiusLab in Hoorn, waar diverse proefopstellingen en demomateriaal voor onderwijsdoeleinden zijn geplaatst.  Agro AdviesBuro adviseert zaadbedrijven en tuinbouwbedrijven op het gebied van onder meer bestemmingsplannen en vergunningen, techniek, energie, CO2-emissie, aardwarmte en bedrijfskunde.