‘Fantastische waardering voor ons mooie team!’

Onder een daverend applaus namen Rober van Straalen en Sjaak de Vries de Rabobank Méér Prijs in ontvangst uit handen van Jaap Mazereeuw, CEO van Enza Zaden. Hiermee mag Van Straalen de Vries zich een jaar lang ondernemer van het jaar in West-Friesland noemen!

De toonaangevende speler mocht de belangrijke ondernemersprijs in ontvangst nemen vanwege de enorme dosis lef, de krachtige strategie en het feit dat de onderneming zich staande weet te houden in de internationale markt. Het logistiek familiebedrijf is geboren vanuit ondernemerschap en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot dé vervoerder van ondernemend Nederland. ‘Onze strategie is er niet op gericht om zo groot mogelijk te worden, maar op het leveren van een stabiele kwaliteit en daarmee een stabiel rendement. Daarbij voelen we ons sterk verbonden met onze klanten en denken wij tot in ieder detail met hen mee. Alles om hun handel in beweging te brengen. We bouwen transporthubs om de lijnen kort te houden, zoeken de samenwerking met lokale transportondernemers om ons bereik binnen Nederland te optimaliseren en lopen voorop als het gaat om groen stadstransport’, vertelt Rober van Straalen enthousiast.

Koploper in duurzame logistiek

Ook de scherpe visie op duurzaamheid was voor de jury een belangrijke factor om de Rabobank Westfriesland Méér prijs aan Van Straalen de Vries toe te kennen. Het moderne wagenpark bestaat uit onder meer 700 trekkende voertuigen en verschillende opleggers, LZV-combinaties, diepladers, walking floor trailers en afzetcontainers. Ook rijden er elektrische vrachtwagens, elektrische bakwagens en maar liefst 75 elektrische koeltrailers. ‘Wij richten ons al vele jaren op duurzaam transport. In Amsterdam hebben we een loods van 5.000 m2 met zonnepanelen op het dak en een transformatorhuis, waar we ons materieel ‘s nachts laden. Naast elektrische voertuigen gaan wij de weg op met vrachtwagens op Bio-LNG. Dit vloeibare biogas is gemaakt van gas afkomstig uit organisch materiaal’, licht logistiek manager Pieter Jan Stadt toe.

Goed werkgeverschap

In het lovende juryrapport bleef ook de grote mate van betrokkenheid bij het personeel niet onopgemerkt. In het afgelopen najaar ontvingen de medewerkers een extra bedrag als tegemoetkoming voor de hoge energiekosten. Een warm gebaar dat typerend is voor het goed werkgeverschap. Kimm van Straalen: ‘Wij zijn een hecht familiebedrijf en staan dicht bij onze mensen. Het winnen van de Rabobank Méér Prijs is een grote eer én een fantastische waardering voor het werk dat ons team dag in dag uit verzet. We zouden Van Straalen de Vries niet zijn als we onze medewerkers niet verrassen met iets ludieks.’

vsdv.nl