Van tuinontwerp, licht- en beplantingsplannen tot aanleg en onderhoud. Tim Zilver Tuinen is van alle markten thuis. Met zijn bedrijf richt Tim Zilver zich op alle tuinen van particulieren in West-Friesland. Dankzij zijn jarenlange vakkennis en expertise als hovenier en zijn passie voor groen creëert hij op eigen wijze prachtige en unieke tuinen, perfect passend bij de wensen van de klant.

Tim Zilver zit al bijna dertig jaar in het hoveniersvak en besloot zes jaar geleden om voor zichzelf te beginnen met zijn eigen hoveniersbedrijf Tim Zilver Tuinen in Zwaag. Sinds die tijd gaat het hem flink voor de wind en weten particulieren die kiezen voor kwaliteit en persoonlijke service zijn bedrijf goed te vinden. Tim vertelt: “We hebben het ontzettend druk in deze tijd van het jaar, maar eigenlijk is het gehele jaar door druk. Bij de aanleg van een nieuwe tuin ga ik altijd eerst in gesprek met de klant. Ik maak een schets of tuinontwerp aan de hand van de situatie en de wensen van de klant. Samen kijken we naar de mogelijkheden. In het tuinontwerp neem ik een lichtplan en beplantingsplan mee, maar ook een moodbord zodat je echt een idee krijgt van het beoogd resultaat. Bij alle gekozen planten en materialen kies ik voor kwaliteit en duurzaamheid. Het gevoel moet goed zijn voor de klant, maar ook voor mezelf. Ik moet achter mijn ontwerp kunnen staan. In de loop der jaren creëer je wel een bepaalde eigen stijl waar mensen jouw werk aan kunnen herkennen en waardoor ze vaak ook voor jou kiezen.”

Passie voor planten

Tim vervolgt: “Waar mogelijk probeer ik voor iedere tuin vernieuwende en verassende keuzes voor de beplanting te maken. Daar komt mijn specialiteit en passie als beplantingsexpert om de hoek kijken en maakt mij als hovenier onderscheidend. Voor veel mensen ben ik een vraagbaak op het gebied van beplanting, op alle vragen heb ik een antwoord. Na het ontwerp verzorgen wij uiteraard de complete aanleg van de tuin en zijn we pas klaar als alles helemaal in orde is. Maar ook dan houdt ons werk niet op. Een tuin heeft jaarlijks onderhoud nodig om netjes te blijven. We hebben inmiddels een vaste klantenkring waar wij het onderhoud van de tuin voor verzorgen. Voor ons is er niets fijner en dankbaarder dan het resultaat van een mooie aangelegde en goed onderhouden tuin.”

www.timzilvertuinen.nl