REGIO – In februari 2015 worden wederom de Westfriese Ondernemingsprijzen uitgereikt tijdens het Westfries Ondernemersgala in schouwburg Het Park. De jury is nog steeds op zoek naar mooie bedrijven die mee willen dingen naar deze Westfriese eretitel. Aanmelden kan tot en met 1 november 2014.

Er zijn drie prijzen te winnen op 12 februari: de Westfriesland Méér prijs (voor bedrijven die langer dan tien jaar bestaan), de WBG Runner Up prijs (voor bedrijven die jonger zijn dan tien jaar) en de Rabobank Publieksprijs (voor initiatieven van de overheid, semi-overheid en non-profit sector). De bedrijven worden beoordeeld op onder andere strategie, innovatief vermogen, financieel beleid, maatschappelijke betrokkenheid en het belang van de onderneming in de regio.

Aanmelden
Wie wil meedingen naar deze mooie prijzen kan zich nog tot en met 1 november aanmelden. In principe kan elk bedrijf meedoen, er is maar één voorwaarde: de genomineerde bedrijven moeten afkomstig zijn uit de gemeente Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer of Stede Broec. Aanmelden kan via de website.

Stichting Ondernemersgala Westfriesland
In 1992 nam de toenmalige BedrijfsRegio Westfriesland het initiatief om een prijs voor de beste West-Friese onderneming uit te rijken. Deze uitreiking vond plaats tijdens de borrel van de toenmalige Westfriese Flora. Vanwege de grote belangstelling werd al snel in Schouwburg Het Park een passendere locatie gevonden.Tot 2004 werd het jaarlijkse terugkerende evenement georganiseerd door BedrijfsRegio Westfriesland, het regionale samenwerkingsverband tussen overheid en bedrijf. Na de fusie met Bedrijfsregio Alkmaar tot Bedrijfsregio Noordwest-Holland werd besloten het Ondernemersgala vanuit een aparte stichting te organiseren. Zo kon de Westfriese identiteit van het evenement niet verloren gaan. tichting Ondernemersgala Westfriesland is tegenwoordig een samenwerkingsverband tussen de zeven West-Friese gemeenten en het georganiseerde Westfriese bedrijfsleven.