HOORN – Het WerkgeversServicepunt van het UWV organiseert meerdere malen per jaar een speeddatesessie voor werkgevers en werkzoekenden. Tijdens de sessie kunnen werkgevers en werkzoekenden kennis met elkaar maken. Donderdag 6 maart vindt er speeddatesessie plaats in Hoorn. Tevens worden deze zelfde speeddates meerder malen per jaar in Alkmaar georganiseerd.

‘Wij organiseren dit om uitstroom van werkzoekenden te realiseren,’ vertelt Anita Stosz, adviseur Werkgeversdiensten, aan de redactie van Westfriese Zaken. ‘Voor de werkgevers is dit een kosteloze manier om geschikte werknemers te vinden. Wij nodigen de werkgevers ruim van te voren uit en vragen hen wat voor kandidaten zij zoeken. Daarna wordt er door ons in de database gezocht en een selectie gemaakt, zodat er gerichte matchen kunnen ontstaan. De speeddate is eigenlijk een soort oriënterend gesprek. De werkgevers hebben vijf à tien minuten om vragen te stellen en kunnen op basis van dit gesprek een eerste selectie maken. Hierna kunnen de werkgevers zelf kiezen met welke kandidaat zij de volgende ronde ingaan.’

Goed voorbereid
‘Deze keer richt de speeddate zich op mensen van 55 jaar en ouder en die een jaar zonder werk zitten. Er komen acht verschillende werkgevers, waarvan ook uitzendbureaus. De werkzoekenden worden goed voorbereid op het gesprek door middel van een sollicitatietraining,’ gaat Anita verder.

Specifieke branche
‘Het is de bedoeling om de speeddatessessies meerdere malen per jaar te organiseren, maar er gaat toch behoorlijk wat tijd in de selectie zitten. Deze keer is de speeddatesessie gericht op 55+, maar soms organiseren we ook een speeddatesessie of een banenmarkt voor een specifieke branche, bijvoorbeeld voor techniek of de bouw.’

‘Werkgevers die interesse hebben in een speeddatesessie of aanwezigheid op de banenmarkt, kunnen altijd contact opnemen met het WerkgeversServicepunt voor meer informatie,’ eindigt Anita.