RightRent is dé bekende regionale autoverhuurder. RightWash kent u van de wasstraat voor personenauto’s. Minder bekend – tot nu toe – is de truckwash voor bedrijfswagens. Van busjes tot kleine vrachtwagens en zelfs als u rijdt met ladder of imperial op het dak. “Wij sturen dit handmatig bij.”

Centraal gelegen op bedrijventerrein Hof van Hoorn verrees vorig jaar het nieuwe pand waarin RightRent en RightWash zich vestigden. Ernaast ligt een groot parkeerterrein voor de te huren vervoersmiddelen: “Van kleine Fiat Panda tot vrachtwagens met oplegger”, aldus eigenaar Frank Stortenbeker. Alle ruimte om te kiezen, parkeren en keren en particulieren wisten hun weg al snel na de opening te vinden naar de kettingwasstraat. “Voor zakelijke klanten hebben we de truckwash, die ook geschikt is voor campers en caravans. Eén wasgang voor wassen, drogen en waxen. Met voorreiniging voor plekken waar de machine niet goed bij kan, zodat alles ook echt schoon wordt.”

Streeploos resultaat

Tegenwoordig wordt in de glazenwasserij veel gewerkt met gedemineraliseerd water, ofwel osmosewater. RightWash gebruikt dit ook voor de reiniging van de personenauto’s én alle bedrijfs- en kleine (verhoogde) vrachtwagens: “Het water zelf is vrij van alle verontreinigende stoffen en chemicaliën. Dit zorgt voor een schoner en bovendien streeploos resultaat. En het is beter voor het milieu.” Voor bedrijven met een wagenpark is het bovendien extra aantrekkelijk om bij RightWash binnen te rijden. Particulieren mogen hun auto voor de deur wassen, voor bedrijven is dit niet mogelijk vanwege allerlei milieuregels. “Bij ons gaat het bovendien veel sneller. We registreren op kenteken en we sturen elke maand een factuur na, met informatie over datum en tijdstip. Dit betekent dat werknemers op elk gewenst moment bij ons door de wasstraat kunnen.” Om het tarief hoef je het niet te laten: “Vanaf € 9,50 inclusief BTW. We rekenen per type en grootte van de wagen.”

Ook het interieur

De machine is qua hoogte instelbaar tot wel vier meter. Ladders of imperial op het dak? “Dat is bij ons geen enkel probleem. Wij stellen de machine handmatig in en kunnen er met de dakborstel omheen reinigen.” En van binnen? “Na de wasstraat kan iedere klant in de overdekte stofzuigerhal terecht voor gratis reiniging van het interieur. Met centraal stofzuigersysteem, mattenreiniger, perslucht voor de banden enzovoort. Mooier kunnen we het niet maken, wél schoner!”

RightWash is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie www.rightwash.nl.