ENKHUIZEN – De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug en de winnaars zijn bekend. In gemeente Enkhuizen kwam de SP met vier zetels als winnaar uit de bus. Wat had deze winnende partij in Enkhuizen op het programma voor haar ondernemers?

De SP wil een versterking van de werkgelegenheid. Om dit te kunnen realiseren moet Enkhuizen aantrekkelijk zijn voor (nieuwe) ondernemers. De komst van nieuwe ondernemers kan kansen creëren voor zowel hoger en lager geschoold werk. De SP wil, waar mogelijk, de ondernemers zo veel mogelijk bij de plannen betrekken. Om dit te kunnen realiseren wil de partij een Ondernemershuis oprichten.

Winkelstad tot bloei brengen
Voor de winkeliers wil de SP de winkelstad weer ‘tot bloei brengen’. Met onder andere het aanstellen van een winkelstraatmanager en een andere invulling van het winkelbestand (meer ambachtelijke bedrijven, kleine bijzondere winkels) en culturele activiteiten hoopt de partij dit te bereiken.

Havens, bedrijfsleven, toerisme en recreatie
De SP wil een goede harmonie tussen havens, bedrijfsleven, toerisme en recreatie. Dit zijn volgens de partij de vier pijlers van de Enkhuizense economie. ‘Deze pijlers krijgen alle ruimte, maar de menselijke maat is leidend,’ aldus de partij. ‘Enkhuizen vaart wel bij onze havens, het huidige bedrijfsleven, het toerisme en de recreatieve mogelijkheden. We moeten deze sectoren koesteren en verder ontwikkelen, maar wel binnen ons kunnen.’ Hierbij staat het welzijn van de Enkhuizers hoog in het vaandel.