HOORN – De gemeente en horecaondernemers in Hoorn zijn afgelopen week gestart met de pilot van het Ondernemingsdossier. Wethouder Aart Ruppert ondertekende samen met Rob Baltus, voorzitter van de afdeling Hoorn van KHN een samenwerkingsovereenkomst. ‘Wij zijn hartstikke blij dat de gemeente Hoorn deze samenwerking met ons is aangegaan’, aldus Baltus. 

Het Ondernemingsdossier maakt het delen van informatie tussen ondernemingen en overheden een stuk makkelijker en efficiënter. ‘Het is heel eenvoudig’, legt Baltus uit. ‘Op de website van het Ondernemingsdossier maak je een account aan en je vult alles in wat van toepassing is op je onderneming. Het dossier is alleen inzichtelijk voor de ondernemer zelf, mocht een instantie iets nodig hebben, kun je hen toestemming geven tot je dossier. Ook het aanvragen van een vergunning werkt sneller en efficiënter. Middels een simpele muisklik heb je alle relevante gegevens bij de hand en kun je direct digitaal aanleveren bij overheden en andere instanties. Het scheelt gewoon enorm veel tijd én geld!’

Vereenvoudiging
Meer tijd om te ondernemen, betere naleving van de regels, betere dienstverlening en vereenvoudiging van het toezicht; dat is het gezamenlijke doel van ondernemers en de gemeente Hoorn. ‘Wij maken het ondernemers graag zo makkelijk mogelijk om aan regels te voldoen. Daarom sluiten wij graag aan bij dit initiatief van KHN’, aldus wethouder Aart Ruppert. ‘Wij zijn hartstikke blij dat de gemeente Hoorn deze samenwerking met ons is aangegaan, want voor hen komt er nog heel wat bij kijken. Alle formulieren moeten namelijk gedigitaliseerd worden, dat is een enorme klus’, sluit Baltus af.