Met maar liefst vier locaties in Noord-Holland en één in Zuid-Holland bedient het uit de kluiten gewassen familiebedrijf Van der Sluis een brede klantenkring in de agrarische en industriële wereld. Twee pijlers staan centraal: de landbouwmechanisatie en intern transport. Maar het allerbelangrijkste blijft de filosofie om dicht bij de klant te staan, letterlijk en figuurlijk.

Het begon allemaal in 1962, toen de vader van huidig directeur en eigenaar Jan van der Sluis vanuit Anna Paulowna zijn landbouwmechanisatiebedrijf startte. Deze vestiging bestaat nog altijd, maar in de loop der jaren zijn respectievelijk Dirkshorn, Zwaagdijk, De Goorn en tot slot Lisse erbij gekomen als vestigingsplaats, met een totaal van ruim 85 medewerkers. “Dicht bij onze klanten staan, dat vatten wij serieus op”, aldus Jan. “Wij bieden namelijk een totaalpakket aan de agrariër, met onze Fendt en Valtra tractoren en landbouwmachines. Daarnaast richten wij ons op intern transport en reiniging, waarvoor ieder bedrijf bij ons terecht kan. Voor bijvoorbeeld de heftrucks van het A-merk Linde, waarvan wij al ruim vijftig jaar dealer zijn. En voor een uitgebreid assortiment aan schrob- en veegmachines en hogedrukreinigers.” Tuin- en parkspecialisten tot slot zijn welkom voor zitmaaiers, bladblazers en andere machines.

Langdurige band met de klant

Verkoopleider Johan Goudsblom vult aan: “Vooral in de Kop van Noord-Holland en de regio Westfriesland hebben we een heel diverse klantengroep. Denk aan bloembollentelers, groentetelers, veehouderijen, akkerbouwers en loonbedrijven. Wij weten: planning is alles en stilstand is geen optie, vooral niet tijdens de seizoenspieken, wanneer de omzet behaald moet worden. Voor ons is de verkoop van een tractor of machine daarom niet het belangrijkste. Wij streven naar een langdurige band met onze klanten. Dat betekent dat ons service level op hoog niveau is. Elk van onze vestigingen heeft een werkplaats voor onderhoud, reparatie en onderdelen. En er is vaak een optie voor een vervangende tractor of machine, indien dat noodzakelijk is. We hebben bovendien meerdere goed uitgeruste servicebussen rijden om op locatie reparaties te kunnen uitvoeren. En zo nodig vervoeren we een machine per vrachtwagen naar onze werkplaats en vice versa.”

De mogelijkheden van precisielandbouw

Zoals vertegenwoordigers gespecialiseerd zijn in bepaalde producten, heeft een monteur ook een specialisatie. “En de inzet van GPS heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Precisielandbouw, zoals dat zo mooi heet, biedt zo veel mogelijkheden. Voorheen was het vooral handig om een rechte baan over de akker te rijden zonder het stuur vast te houden. Inmiddels kun je alle gegevens verzamelen, van zaaien tot oogsten, van plaatsspecifiek spuiten tot het moment dat het in de schappen bij de supermarkt ligt. Onze precisielandbouw specialisten kunnen hier alles over vertellen en adviseren”, vertelt Jan.

Heftrucks voor de verhuur

Maar laten we vooral de heftrucks, reachtrucks en palletwagens niet vergeten. In te zetten bij de agrariër, maar vooral ook bij allerlei andere bedrijven. “Wij gaan voor solide merken, waarvan we zeker weten dat ze een lange levensduur hebben en technisch goed te onderhouden zijn. Dit is waar we verstand van hebben, waarin we goed kunnen adviseren.” De afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in een vloot van ruim 150 heftrucks voor de verhuur. “In de havens van Scheveningen en IJmuiden worden ze bijvoorbeeld ingezet bij het lossen van vis. Huren geeft de klant flexibiliteit”, aldus Johan.

Ontzorgen en kwaliteit

Ruim zestig jaar Van der Sluis betekent allerminst achterover leunen. Jan en Johan: “Kwaliteit, service en langdurige relaties, zowel met klanten als met leveranciers, staan bij ons voorop. We denken mee én groeien gezond mee met de markt. Want onze filosofie is en blijft altijd het ontzorgen van onze klanten.”

Zie www.vandersluisbv.nl voor een overzicht van alle merken, machines en meer.
Interesse om het groeiende team te versterken? Bekijk alle vacatures op www.werkenbijvandersluisbv.nl.