MEDEMBLIK – Ook dit jaar strijden zeven ondernemers uit Medemblik om de Award Duurzaam Ondernemen. Dit jaar staat de award in het tekens van duurzame inkopen. De genomineerde bedrijven zijn inmiddels beoordeeld door een jury.

De volgende zeven bedrijven komen strijden om de prijs: ME2-architecten, John Koomen Tuinen, Wolterskassenbouw, LED Medemblik, ToekomstGroep, Berend Botje en Wijbenga GWW. Voor elk van deze bedrijven geldt dat zij duurzame maatregelen hebben genomen. De maatregelen variëren van onder andere de aanschaf van LED-verlichting of zonnepanelen of het niet gebruiken van kunstmest. Maar ook bijvoorbeeld FSC-certificaten, biologische producten en het monitoren van rijgedrag van bedrijfsauto’s wegen mee.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit Ilja Koedam (KvK), Niels Kreuk (Maatschap Kreuk en Awardwinnaar 2014) en Hans van Wijck (Stichting Regionaal Inkoopbureau IJmond en Kennemerland, RIJK). Een aantal Medemblikse ondernemers kent Ilja Koedam omdat zij hen met raad en daad ondersteunt. Zij is bij een groot aantal thema’s  betrokken waarbij duurzaamheid en innovatie centraal staan. Jurylid Niels Kreuk ziet het als een sport om op alle fronten in het tulpenbedrijf duurzamer te produceren. Terwijl zijn productie groeit, daalt zijn energierekening. Hans van Wijck heeft afgelopen voorjaar zijn kennis met ondernemers in Medemblik gedeeld over de inkoop en aanbestedingsregels en de mogelijkheden daarbinnen voor duurzaamheid en innovatie.

Prijsuitreiking
De feestelijke prijsuitreiking van de Award is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Medemblik op 6 januari 2016 in Cultureel Centrum de Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof van 19.30-21.30 uur.

Duurzame economie
Medemblik hecht veel waarde aan een duurzame economie. Daarom besteedt de gemeente veel aandacht aan de mogelijkheden voor ondernemers om producten, diensten, productieprocessen en kantoren toekomstgericht te verduurzamen. Sturen op het verduurzamen van de eigen organisatie kan onder andere via duurzaam inkopen. Om ondernemers met de mogelijkheden bekend te maken, organiseerde de gemeente dit jaar bijeenkomsten samen met lokale ondernemers en regionale kennisexperts met als slotstuk de uitreiking van de Award Duurzaam Ondernemen.