REGIO – De jaaromzet van Action is vorig jaar boven een miljard euro uitgekomen. Dat heeft topman Ronald van der Mark gezegd, zo schrijft vakblad Retailtrends. De omzet van de goedkope warenhuisketen, is het afgelopen jaar hiermee met meer dan veertig procent gestegen ten opzichte van 2012.

Action opende haar eerste winkel in juli 1993 in Enkhuizen. Kort daarna, eind 1994, kende Action acht winkels. In 1999 verhuisde het distributiecentrum naar een nieuwe locatie en groeit het aantal winkels snel. In september 2013 viert Action inmiddels haar 20-jarig bestaan. Inmiddels kent de goedkope warenhuisketen al meer dan 400 winkels.

Buitenlandse vestigingen
Daarnaast werkt Action ook versneld aan de opening van vestigingen in het buitenland. Binnenkort opent het bedrijf een tweede distributiecentrum in Limburg om zo de winkels beter te kunnen bevoorraden, zegt Van der Markt tegen Retailtrends. ‘Van daaruit kunnen we weer honderden winkels openen in België, Duitsland en Frankrijk waar onze formule ook aanslaat.’

Wisselend assortiment
Elke week wisselt het assortiment van de Action. Volgens de topman haalt de winkel hier meer dan zestig procent van de omzet uit. ‘Elke winkel voert tienduizend items waarvan er elke week 100 tot 150 worden vernieuwd.’ Die aanbiedingen trekt klanten op ‘koopjesjacht’ aan die daardoor vaker per week terugkomen, aldus Van der Mark.

Bron: nu.nl