‘Mooi symbool voor alle jaren hard werken’

Sinds 1981 maken de sausologen van Oliehoorn de mooiste ambachtelijke sauzen met de lekkerste smaakbeleving. Gemaakt met liefde, passie, geduld en een duurzame productiewijze. Waarden die het familiebedrijf tot een landelijke speler maken. ‘De Rabobank Méér Prijs is een prachtige waardering voor alle jaren van hard werken die hiertoe hebben geleid.’

De grondlegger van Oliehoorn is Klaas van Kalken. ‘Hij was een rasechte ondernemer die ruim veertig jaar geleden startte met de verkoop van spijsoliën en vetten. Al snel wist hij het werkgebied in Noord-Holland uit te breiden naar andere regio’s in Nederland. In de jaren negentig kon hij een sauzenfabriek in Schoonebeek overnemen, die hij vervolgens naar deze contreien haalde. Klaas had geen opvolging in zijn familie. Toen hij 67 was, is hij om zich heen gaan kijken naar iemand die zijn bedrijf kon voortzet ten. Uit het netwerk kende hij mijn vader Wim Dijk die bij een horecagroothandel in Noord-Nederland werkte. Mijn vader heeft de mooie kans gegrepen om Oliehoorn over te nemen. Dankzij zijn connecties zijn we in het noorden en later ook in het zuiden van het land sterk gegroeid en een landelijke speler geworden’, vertelt Arjan Dijk enthousiast.

Unieke smaakbeleving

Arjan vertegenwoordigt de tweede generatie van het familiebedrijf. Hij introduceert vernieuwende visies, innoveert en investeert in de toekomstbestendigheid van Oliehoorn. ‘We hebben een sterke positie in de horeca en fastfood sector, waar wij met onze fritessaus, curry en mayonaise nummer 1 zijn. Door de goede naam onder de professionele gebruikersgroep wordt ons merk voor de consument steeds herkenbaarder en zien we ook binnen de retail een forse groei. Het is een van onze grootste ambities om het merk de komende jaren nog groter te maken, met onze bijzondere smaaksensaties die unieke smaakbelevingen oproepen.’

Duurzaam lekker

In het verlengde van de missie, focust het team van Oliehoorn op de vraag: hoe maken we het duurzaam lekkerder? ‘Het is onze ambitie de meest duurzame sauzenfabrikant van Nederland te worden en klimaatneutraal te produceren. Na de verbouwing in 2025 gaan we van het gas af. Met de 1600 zonnepanelen op het dak kunnen wij 35 procent van onze elektra opwekken. Vanuit onze intrinsieke waarde zijn we bezig met het behalen van een B-corp certificering, waarmee wij de hoogste standaarden voor duurzaamheid, medewerkers en klanten aantonen. De Rabobank Méér Prijs is een prachtig symbool voor alle jaren hard werken van Klaas van Kalken, mijn vader en onze toegewijde mensen.’

oliehoorn.nl