ENKHUIZEN – Dinsdag 18 februari werd in het Peperhuis van het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen de nieuwe multifunctionele beursstand gepresenteerd, welke is ontstaan uit een samenwerking van de Havens van Enkhuizen, Sprookjeswonderland, VVV en Toeristisch Platform Enkhuizen.

De beursstand kan gebruikt worden, door onder andere de VVV maar ook door derden, om Enkhuizen te promoten. Zo kan de beursstand gebruikt worden op de Vakantiebeurs, HISWA Amsterdam en de 50-Plusbeurs. ‘Tot op heden leenden wij altijd een stand. Nu hebben wij onze eigen unieke stand, welke écht opvalt,’ vertelt Jeroen Kor, coördinator van het toeristisch platform Enkhuizen. En de stand valt op, door onder andere de nagebouwde nautische steiger en de prachtige beelden van Enkhuizen waant de bezoeker zich echt in de havenstad.

Samenwerking bedrijven
De beursstand heeft een modulair systeem, wat zeer makkelijk en snel op te bouwen is. De bouw van de beursstand is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ondernemersfonds, en ondersteuning van diverse bedrijven door middel van sponsoring van materialen, middelen en advies. Zo is het frame aan de achterzijde ontwikkeld in samenwerking met BROVO Scheepsbouw. Aan de achterwanden is een vast aluminium frame gemonteerd, deze is geleverd door Muller2Printing. Aan dit frame kunnen op een eenvoudige manier PR Doeken gemonteerd worden. Ook de directie van Sprookjeswonderland heeft geholpen met het ontwerp. De nautische steiger, waar de bezoeker ook echt over heen kan lopen, is geleverd door de Houtexpert.

Ook voor derden
Uit het ondernemersfonds werd meegegeven dat de stand ook ingezet moet kunnen worden door derden en niet alleen voor nautische of toeristische beurzen. ‘Ook andere ondernemers zouden, tegen betaling, gebruik kunnen maken van de stand. Daarnaast vragen wij bijvoorbeeld of de ondernemer exemplaren van Enkhuizen boeit wil neerleggen bij de stand. Zo wordt de stad Enkhuizen gepromoot, iets wat elke ondernemer wel wil,’ aldus Jeroen Kor.

Presentatie
De presentatie van de beursstand vond plaats in het Peperhuis. Jan Moojen, voorzitter van Toeristisch Platform Enkhuizen opende de avond. ‘We hebben vandaag een mijlpaal bereikt,’ aldus Moojen. ‘Ik ben ontzettend trots.’ Na Jan Moojen nam burgemeester Baas het woord. ‘Met deze beursstand kunnen we ons  goed presenteren. We kunnen zo duidelijk laten zien wat Enkhuizen biedt.’ Hierna werd de beursstand officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Jan van Run. Na zijn enthousiaste toespraak, knipte hij het rode lint door. De avond eindigde met een gezellige borrel.