HOORN – Woensdagavond 11 juni vond bij S.G. Newton in Hoorn een speciale masterclass voor startende ondernemers plaats. De masterclass, onderdeel van de serie ‘Ondernemen 3.0; Samen ondernemen’ werd aangeboden door Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland, in samenwerking met Startwijzer, de gemeente Hoorn en de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC). Doel is ondernemers met elkaar in contact brengen, verbazen, uitdagen en activeren.

Tijdens deze bijeenkomst, met ALS thema ‘Van én met elkaar leren’, deelde gastspreker Arko van Brakel met humor en zelfreflectie zijn successen maar ook zijn dieptepunten. Ook gebruik van social media kwam aan bod. Met adviezen als ‘ken jezelf en je doelen, ken je klant want dat is jouw ambassadeur en wees authentiek’ stimuleerde hij de deelnemers om een ‘groot, gedurfd en dapper doel’ te stellen. ‘Dan presteer je namelijk veel beter’, aldus Arko. Er was veel interactie met het publiek, ook via Twitter. Aansluitend was er een gezellige netwerkborrel waar de ondernemers uitgebreid konden netwerken.

De Rabobank en Startwijzer kijken terug op een zeer geslaagde avond. De reacties vanuit het publiek waren positief en enthousiast. De aanwezige ondernemers hebben ‘veel inspiratie opgedaan’ en keerden met nieuwe ideeën huiswaarts.