Samen met ondernemers, gemeente Hoorn en BurgerAED heeft Parkmanagement Hoorn ervoor gezorgd dat elk bedrijventerrein in Hoorn een AED heeft die 24 uur per dag beschikbaar is.

Het balletje is gaan rollen toen het bestuur van bedrijven terrein Zevenhuis het initiatief nam om, in samenwerking met Mark Hommersen van Hommersen Safety en Onderhoud en BurgerAED, op hun bedrijventerrein een AED voor algemeen gebruik te plaatsen. Hierbij werd ook Parkmanagement betrokken. Dit was voor parkmanager Martin Beij aanleiding om te onderzoeken of op de andere bedrijventerreinen een AED voor algemeen gebruik beschikbaar was. Dit was niet het geval. Omdat de beschikbaarheid van een AED letterlijk van levensbelang is, werd de samenwerking met de Gemeente gezocht.

Parkmanagement benaderde bedrijven die al een AED binnen hadden hangen met het verzoek om deze naar buiten te verplaatsen. De Gemeente verzorgt het beheer en onderhoud van de kast. Burgerhulpverleners kunnen de AED’s gebruiken wanneer zij via HartslagNu de melding krijgen dat er iemand gereanimeerd moet worden. Burgerhulpverleners zijn van levensbelang omdat zij regelmatig eerder bij een spoedgeval zijn dan de hulpdiensten.

Per bedrijventerrein werken de volgende bedrijven mee aan dit belangrijke initiatief: Bestuur Bedrijventerrein Zevenhuis (Zevenhuis), Yoga Loft (Gildenweg), Floatcentrum West-Friesland (Westfrisia), Fource Automative (De Compagnie), Albert Heijn (Hoorn 80), Werksaam (Dampten), Gemeente Hoorn (Nieuwe Steen), Parkmanagement (Oude Veiling). Zij plaatsten allen hun AED buiten. Samen dragen zij zo bij aan een veilig bedrijfsterrein.

Burgemeester Nieuwenburg kwam bij de plaatsing van een van de AED’s naar de Compagnie om zijn waardering naar de ondernemers uit te spreken.