BOVENKARSPEL  – Aannemingsbedrijf Kuin is in de afgelopen vier maanden al tien keer de dupe geweest van dieven. Meerdere keren zijn er spullen gestolen op bouwplaatsen in de regio. ‘De schade bedraagt tienduizenden euro’s. Maar het duurt ook even voordat je weer nieuwe spullen hebt geregeld, dat kost feitelijk nog meer,’ zegt Marcel Lub van het aannemingsbedrijf tegen het Noordhollands Dagblad.

Zowel in de Oosterweed in Grootebroek als in de Bangert- en Oosterpolder in Zwaag is het herhaaldelijk raak. Met name op de laatste bouwplaats wordt er veel gestolen. De buit varieert van boormachines, tot steigerdelen, steigerkoppelingen en elektrasnoeren. Kuin bouwt ook in Almere, waar het juist rustiger lijkt te worden met het aantal diefstallen. Het bedrijf noemt de situatie in onze regio dan ook ‘heel bizar’ en ‘opvallend’.

Advertentie
Met een advertentie in De Middenstander roepen de medewerkers van Kuin op om van hun eigendommen af te blijven. ‘We zijn er klaar mee’, luidt de boodschap. Lub weet niet of de boodschap een direct effect heeft, maar hoopt dat mensen die om de bouwplaatsen wonen voortaan alerter zijn.

Overal wordt veel gestolen
Jan Piet Konijn, regionaal voorzitter van Bouwend Nederland en directeur van ToekomstGroep, zegt dat overal veel bouwmaterialen worden gestolen. De dieven hebben het vooral gemunt op metalen, omdat de prijs hiervan hoog is. De Toekomst heeft om diefstallen te voorkomen in haar bussen alarminstallaties geïnstalleerd, het gereedschap gegraveerd en camera’s en bewegingsmelders op de bouwwerken geplaatst.

 

Bron: Noordhollands Dagblad