Annemarie is ondernemer en investeerder. Haar ondernemerscarrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. In 2000 verkocht ze haar bedrijf. Zij is de drijvende kracht achter Kracht on Tour waarmee vrouwen worden geïnspireerd hun talenten te verzilveren richting economische zelfstandigheid: op 19 oktober is ze in Hoorn. Als voorafje heeft ze al vast een boodschap voor het nieuwe kabinet.

Annemarie van Gaal:

‘De Christen Unie zal de komende kabinetsperiode deel uitmaken van onze regering. Op zich een prima partij die voor veel goede zaken staat … op één klein standpuntje na. In de ideale wereld van de Christen Unie zijn een man en een vrouw getrouwd en werkt de man en de vrouw niet. De Christen Unie wil daarom ook ‘gezinsvriendelijke’ belastingen. Het belastingvoordeel voor een werkende man met een niet-werkende partner moet van de Christen Unie omhoog, kinderbijslag ook. En hoe betalen we dat? Nou, daar heeft de Christen Unie ook een antwoord op, want zij wil de bedragen voor kinderopvangtoeslag omlaag hebben. Kinderopvang is in de ideale wereld van de Christen Unie namelijk niet meer nodig. De vrouw zit thuis, doet het huishouden en zorgt voor de kinderen. Nee, in de ideale wereld van de Christen Unie zijn de vrouwen niet economisch zelfstandig en worden ze dat ook niet.
Ik maak me daar grote zorgen over. Ik geloof in de economische zelfstandigheid van iedereen, zowel mannen als vrouwen. Dat betekent niet dat je beiden fulltime hoeft te werken als de kinderen klein zijn, maar wel dat je er als vrouw naar streeft om zo snel mogelijk weer financieel op eigen benen te kunnen staan.
Bovendien, hoe leuk is het om een fijne baan te hebben waar je energie van krijgt? Daardoor ben je thuis ook een leukere vrouw, vriendin en/of moeder.’

Bron: Westfriese Zaken