‘Speciale waardering voor ons mooie familiebedrijf’ Tijdens het Westfries Ondernemersgala was Keurslagerij Kok een van de finalisten van de Van der Valk Publieksprijs. Een bijzondere erkenning voor het familiebedrijf dat al ruim dertig jaar een begrip is in Wognum. Alles draait om smaak, ambacht en gastvrijheid. Het team werkt dagelijks met passie aan verse vleesproducten, huisgemaakte maaltijden en salades. In 2022 vierde de familie Kok het 30-jarig bestaan van hun slagerij. Wat in 1992 begon met Dick en Annemiek in winkelcentrum De Boogerd, groeide uit tot een sfeervolle eetwinkel aan de Kerkstraat. Sinds januari 2021 zijn dochter Manon en zoon Jasper mede-eigenaar. De liefde voor het slagersvak wordt hier letterlijk van generatie op generatie doorgegeven. ‘Het is bijzonder om samen te bouwen aan iets waar je trots op bent’, vertelt Manon enthousiast. Zij houdt zich onder andere bezig met de personeelsplanning en marketing. ‘Mijn vader en broer Jasper staan dagelijks in de slagerij. Onze broer Maikel is verantwoordelijk voor de inkoop en administratie en onze moeder is de vliegende keep. Bij drukte rondom de feestdagen springen de schoonkinderen bij.’ Toekomstgerichte slagerij Dit maakt Keurslagerij Kok tot een familiebedrijf in hart en nieren, dat klaar is voor de toekomst. In 2021 werd de winkel volledig verbouwd tot een moderne, energiezuinige eetwinkel waar ambacht en gemak samenkomen. Er is volop aandacht voor kant-en-klaar maaltijden, vers belegde broodjes en gezonde salades, perfect voor de drukke consument. ‘Met een webshop vol verse, ambachtelijke producten spelen we ook online in op eigentijdse behoeften. Duurzaamheid, diervriendelijkheid en kwaliteit staan daarbij voorop. Zo bieden we in de winkel onder andere Livar-varkensvlees met 3 sterren Beter Leven en ambachtelijke Hollandse scharrelkip. Dit maakt ons een toekomstgerichte slagerij met hart voor mens, dier en product’, licht Dick toe. Erkenning voor passie en inzet De nominatie voor de Van der Valk Publieksprijs voelt als een bijzondere waardering voor de jarenlange inzet van het hele gezin Kok. Het vakmanschap van de slagerij is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de landelijke VAS-vakbeurs won Keurslagerij Kok maar liefst zeven keer goud, waaronder twee keer goud met ster. Nu is daar ook de publiekswaardering vanuit West-Friesland bijgekomen, met een welverdiende plek in de finale. Annemiek: ‘Dat we bij de laatste vijf zijn geëindigd, is een mooie erkenning voor onze dagelijkse inzet en passie.’ Ze benadrukt de kracht van het team en de trouwe klanten, die deze nominatie extra waardevol maken. ‘De finaleplek voor de Van der Valk Publieksprijs is het bewijs dat hard werken, liefde voor het vak en een hecht team samen leiden tot iets bijzonders.’ kok.keurslager.nl