Ze bestaan dit jaar allebei 20 jaar en zijn onlangs een samenwerking voor de toekomst aangegaan. Online marketingbureau ipsis uit Hoorn gaat de HOC ondersteunen in haar doelen om de binding met de huidige leden te versterken en nieuwe leden aan te trekken. Een mooie uitdaging die ipsis met beide handen aanpakt.

Het eerste contact in de samenwerking werd vorig jaar gelegd. ‘’We raakten in gesprek over de ontwikkeling van een nieuwe website. Die was verouderd en voldeed niet meer aan de wensen’’, geeft ipsis-directeur Vincent Castenmiller aan. ‘’We bespraken hun doelen en kozen voor een modernere uitstraling. Daaruit rolde ook het idee om meteen het logo op te frissen. Zo sloegen we twee vliegen in één klap.”

Social media-training voor ondernemers

Naast een nieuwe website en een nieuw logo, helpt ipsis de HOC ook via social media hun zichtbaarheid te vergroten. Vincent: ”Er zitten veel nieuwe mensen in het bestuur en de wens is om ook jongere ondernemers aan de club te binden. Die willen we via social media bereiken, maar ook door meer kennis te delen. Dan moet je denken aan een social media-training voor ondernemers. Met de HOC is afgesproken dat ipsis een deel van die kennissessies gaat geven. We zijn daarom niet alleen sponsor van deze mooie ondernemersclub, maar de komende jaren ook de vaste mediapartner.”

Leden werven: een continu proces

Een samenwerking voor de toekomst. Daar is goed over nagedacht. ”Want er zijn nog genoeg ondernemers geen lid”, geeft Vincent als reden. ”Nieuwe leden werven is een continu proces en heeft tijd en aandacht nodig. Daar willen wij graag aan bijdragen, zodat de HOC blijvend kennis kan delen en opkomt voor de belangen van ondernemers in de regio.”

Ook de komende 20 jaar sponsor en partner

Dat de bijeenkomsten van de HOC niet alleen informatief zijn, maar ook erg leuk, kan Vincent beamen. ”Ik kende ze al vanaf het moment van oprichting en werd direct lid. Er worden geregeld activiteiten geregeld, zoals een golfclinic, en onlangs vond de Nieuwjaarsborrel plaats. Dat was erg leuk. Je ziet veel vertrouwde, maar ook nieuwe gezichten en je breidt je netwerk verder uit. De HOC en ipsis bestaan dit jaar allebei 20 jaar en wat mij betreft zijn we ook de komende 20 jaar sponsor en partner.”