REGIO – De afgelopen weken zijn er veel inbraken geweest op bedrijventerreinen in onder andere Opmeer, Hoogwoud, Nibbixwoud en Obdam. In totaal werd er bij 15 bedrijven ingebroken. Dit gebeurde vooral bij kleinere ondernemers in bedrijfsverzamelgebouwen. Dit schrijft Parkmanager Daniël Banis in een brief aan de ondernemers op de Hoornse bedrijventerreinen.

‘Volgens de politie maakten de verdachten iedere keer gereedschappen buit van een bepaald professioneel merk. Bij de inbraken werden de overheaddeuren opengebroken vanaf de onderkant.  De politie raadt ondernemers aan om hun deuren goed te beveiligen. Van de gestolen goederen bleek achteraf vaak het merk, type en serienummer te ontbreken’, aldus Daniël in zijn brief. Wie iets opvallends ziet of gezien heeft kan contact opnemen met de politie. Verdachte situaties kunnen ook bij Parkmanagement Hoorn gemeld worden.

‘Voor kleinere ondernemers is het tevens mogelijk om een camerapakket aan te schaffen. Bij een bedrijfsverzamelgebouw kan dit gezamenlijk worden aangeschaft. De Parkmanager komt dit graag aan u toelichten,’ schrijft Daniël.

Parkmanagement Hoorn
Parkmanagement Hoorn richt zich op het behoud en verbeteren van de kwaliteit van de bedrijventerrein in de gemeente Hoorn. Parkmanagement Hoorn houdt zich onder andere ook bezig met de veiligheid van de bedrijventerreinen.