REGIO – Het aantal betalingen met de online-betaalmethode iDeal is afgelopen jaar gestegen tot recordhoogte. Uit cijfers van betaalorganisatie Currence blijkt dat er vorig jaar meer dan 142,5 miljoen keer mee werd afgerekend. Dat betekent een nieuw record én een stijging van 21,6 procent in vergelijking met 2012.

iDeal, een systeem dat klanten via hun eigen bank laat afrekenen, bestaat sinds oktober 2005. Het wordt inmiddels niet alleen gebruikt door webwinkels, maar ook voor donaties aan goede doelen en voor het betalen van facturen en boetes. Het toenemende gebruik van smartphones en tablets draagt volgens Currence bij aan de enorme groei. Currence verwacht dat het aantal iDeal-transacties dit jaar wederom zal toenemen.

Voordelen
iDeal is zeer geschikt voor zakelijke klanten die producten of diensten verkopen via internet. Zowel zakelijke als particuliere transacties kunnen middels dit betalingssysteem veilig worden afgerekend. Niet alleen biedt iDeal de consument veel voordelen, zoals het betalen via zijn eigen vertrouwde internetbankieromgeving, maar ook voor ondernemers biedt iDeal vele voordelen. Zo is elke betaling met iDeal gegarandeerd en niet storneerbaar en is het direct duidelijk of de betaling is gelukt.