REGIO – Een groep van vijftien ondernemers is een landelijke zoektocht begonnen naar de beste opdrachtgever van zzp’ers, freelancers en interim professionals in Nederland. De initiatiefnemers van deze Top-100 opdrachtgevers, onderdeel van de FOTY Awards, vinden dat de trend van het project-gebaseerd werken wordt onderschat door de overheid en vele organisaties. Bedrijven en organisaties die deze manier van werken wel omarmen en op waarde schatten, moeten uitgelicht en gehuldigd worden wegens hun goede opdrachtgeverschap.  

‘De overheid en vele organisaties maken steeds meer gebruik van zzp’ers, maar het is voor de zzp’er nog niet duidelijk bij welke opdrachtgever hij het beste zijn specialisme kan inzetten,’ aldus Jeroen Sakkers, organisator van Top-100 Opdrachtgevers. ‘Goed opdrachtgeverschap is de tegenhanger van goed werkgeverschap en zal op korte termijn minstens net zo belangrijk worden voor de Nederlandse economie.’

De top 100 wordt samengesteld op basis van een vragenlijst, die wordt voorgelegd aan de verantwoordelijke voor externe inhuur binnen organisaties die meer dan 20 zzp’ers op jaarbasis inhuren. Daarnaast word de zzp’ers gevraagd hoe zij vinden dat hun (ex-)opdrachtgever scoort op twaalf criteria. Onder de criteria vallen onder andere communicatie, tarief en opleiding.

In april worden de beste 100 opdrachtgevers door een gerenommeerde jury gepresenteerd op een uitreikingsevent in Utrecht. Inschrijven en beoordelen kan op de website.