HOORN – Dit jaar wordt De Smaak van Hoorn alweer voor de derde keer georganiseerd. Acht culinaire toprestaurants bieden hun gasten tijdens deze Hoornse culinaire restaurant 10-daagse een gastronomisch diner.

De Smaak van Hoorn begint aan z’n tweede jaar. Na de twee eerdere edities van deze Hoornse culinaire restaurant 10-daagse, wordt iedereen van 7 tot en met 16 maart, opnieuw in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met het culinaire rijkdom van Hoorn. Tijdens De Smaak van Hoorn kunnen gasten, gedurende tien dagen, bij acht bijzondere restaurants genieten van een gastronomisch diner voor €27,50.

Vakmanschap én ondernemerschap
De restaurants die deelnemen aan De Smaak van Hoorn onderscheiden zich stuk voor stuk door hun vakmanschap én ondernemerschap. Het zijn allemaal zelfstandig ondernemers met een gezamenlijke passie voor mooie producten van hoge kwaliteit. Met hun culinaire creativiteit zetten ze hun gasten verrassende gerechten voor. Ieder restaurant zal zijn gasten weer trakteren op een bijzonder menu, dat samengesteld is met tal van heerlijkheden die de culinaire rijkdom van Hoorn vertegenwoordigen. Dat ook buiten Hoorn niet onopgemerkt blijft. Zo heeft restaurant Hendrickje Stoffels al jaren een Bib Gourmand (de waardering van Michelin voor goede prijs/kwaliteit) en wordt het restaurant ook vermeld in de restaurantgids Gault Millau. Ook de restaurants Kroft en Madame Cheung hebben een vermelding in de Gault Millau. Madame Cheung heeft ook een vermelding in de Lekker, evenals restaurant La Mère Anne. Vinologe en eigenaresse Jorien Pieters van Wijnbar Vinck staat in de top tien van de beste fromagers van Nederland.