Medemblik is als groene plattelandsgemeente maar wat trots op haar duurzame ondernemers. Als blijk van waardering reikt de gemeente daarom jaarlijks de Duurzaam Ondernemen Awards uit. Inmiddels is de zoektocht voor dit jaar van start gegaan en wordt het spannend welke twee ondernemers op vrijdag 17 november een award in ontvangst mogen nemen.

Een groene toekomst, de huidige energieprijzen en regelgeving zorgen ervoor dat veel ondernemers nadenken over duurzaam ondernemen. En daarin blijken veel ondernemers uit Medemblik bijzonder vernuftig en innovatief. Toch zit het niet in de Westfries om te pochen, en daarmee gaat een hoop aandacht en waardering voor duurzame ondernemers verloren. Precies die aandacht en waardering vormen de kern van de wedstrijd, die al sinds 2012 door de gemeente wordt gehouden.

Meest Duurzame Ondernemer

De award ‘Meest Duurzame Ondernemer’ gaat naar dé Medemblikse ondernemer die op een duurzame manier, relatief de meeste energie bespaart. De besparing is op basis van het verbruik. Kleine ondernemers en ZZP’ers hebben zo net zoveel kans om te winnen. Dit jaar zijn er extra punten te verdienen wanneer er naast energiebesparing ook op andere vlakken duurzaam wordt gedacht. Denk aan een groene werkomgeving, het hergebruiken van grondstoffen of duurzaam vervoer.

Meest Duurzame Innovatie

De award ‘Meest Duurzame Innovatie’ gaat naar dé Medemblikse ondernemer die een innovatief duurzaam product of dienst aanbiedt. Dat kan zijn voor het opwekken of besparen van energie, duurzame warmte, klimaatadaptatie, circulariteit en of duurzaam vervoer. Ook hier hebben kleine ondernemers net zoveel kans om te winnen als grotere.

Oproep

De ervaring leert dat potentiële winnaars soms te bescheiden zijn om zichzelf te nomineren. Daarom ook een oproep aan vrienden en bekenden van duurzame ondernemers uit de gemeente om als klikspaan te fungeren. Ben je, of ken je een ondernemer die een van de twee duurzaamheidsprijzen verdient, ga dan naar www.duurzaammedemblik.nl/awards en nomineer jezelf of een ander. Dit kan tot uiterlijk 1 oktober. De twee winnaars worden op vrijdag 17 november gehuldigd tijdens de ondernemersborrel van de Ondernemers Federatie Medemblik (OFM).