Ruim 50 MBO en HBO studenten zijn woensdagmiddag 27 oktober begonnen aan hun fieldlabs voor de IT Academy West-Friesland. De studenten zijn de komende maanden te gast bij elf bedrijven en instellingen en gaan aan de slag met echte casussen.

Na een voorbereiding van een aantal maanden was het afgelopen woensdag zover. In de vorm van fieldlabs is West-Friesland nu het toneel van hybride IT onderwijs. Ruim 50 studenten gaan de komende maanden in groepen van 4 á 5 bij bedrijven en organisaties aan de slag. De bedrijven en organisaties ontvangen de studenten gemiddeld zo een dag per week en met elkaar gaan zij aan de slag met heuse IT-opdrachten. Denk hierbij dan aan het bouwen of aanpassen van een klantenportaal of registratiesysteem tot het maken van een plan voor een gehele digitale transformatie tot het implementeren van marketing en sales automation.  

In de meeste gevallen zijn de studenten nog niet in staat om zo’n casus 100% zelfstandig tot een goed eindresultaat te brengen. Vandaar ook dat bedrijven hun professionals vrijmaken om de studenten hierin te assisteren. En vanuit het Horizon en InHolland zijn er vijf IT docenten betrokken die de studenten binnen het fieldlab ondersteunen en bewaken.

De IT Academy is een initiatief van de WBG en de HOC en valt binnen de Talent Academy. Naast deze ondernemersorganisaties zijn ook de volgende partijen stakeholder in dit initiatief: InHolland, Horizon College, Gemeente Hoorn, Microsoft, Giant, Let’s Build IT, Debiteuren365.nl, Mercash, BakerTilly, Your Dutch Media, Vastenburg, Werksaam, Social Blue en Abovo Media.