Het nieuwe bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn komt steeds meer in trek. Diverse bedrijven zien de mogelijkheden en kiezen voor deze locatie als uitvalsbasis voor hun onderneming. Zo ook voegbedrijf Eksteen en bestratingsbedrijf Kok-Hoorn die in 2018 samen een pand op Zevenhuis zullen betrekken.

Danny Eksteen van voegbedrijf Eksteen vertelt enthousiast over de plannen voor het nieuwe bedrijfspand: “Zevenhuis biedt voor ons veel mogelijkheden. Het is ruim opgezet en omdat het langs de N23 Westfrisiaweg ligt ook logistiek goed bereikbaar. Maar wat ik nog veel belangrijk vindt: er is veel buitenterrein rond het pand. Het bedrijventerrein voldoet aan alle eisen en daarbij kunnen we in de toekomst nog verder groeien. Dat is wel nodig. Het bedrijf bestaat nu uit een sterk team van ongeveer 13 werknemers en straks hebben we nog meer mogelijkheden om uit te breiden. We gaan er met zijn allen voor. De perceelgrond voor het nieuwe pand heb ik samen met René Kok van bestratingsbedrijf Kok-Hoorn aangekocht. We bouwen samen één pand, maar betrekken ieder onze eigen helft met eigen entree. Je kunt het zien als een twee-onder-één-kap.”

Samen werken aan de toekomst

Hoe is eigenlijk deze nieuwe samenwerking precies tot stand gekomen? René Kok legt uit: “Ik was voor mijn bedrijf Kok-Hoorn op zoek naar een locatie voor een nieuw pand en was met name geïnteresseerd in Zevenhuis. De percelen op het terrein waren echter vooral smal en lang. Ik liep op dat moment Danny tegen het lijf en die zat met hetzelfde probleem. We hebben toen besloten om de handen ineen te slaan en één kavel met zijn tweeën te delen. Een win-win situatie. Het perceel wat ons is aangewezen ligt langs de weg en is ideaal als uitvalsbasis. Het is fijn dat we elkaar hierin gevonden hebben. Het scheelt dat we beiden op hetzelfde denkniveau zitten en oplossingsgericht zijn. Er is een basis van vertrouwen en daarnaast hebben we goede afspraken gemaakt.”

Eigen bouwteam

Danny: “Eind 2017 gaan de eerste palen in de grond en hopelijk is het pand dan in het voorjaar van 2018 klaar. Voegbedrijf Eksteen bestaat dit jaar 25 jaar dus het is wel jammer dat we niet in ons lustrumjaar het nieuwe pand al kunnen betreden. Voor de bouw hebben we zelf een bouwteam met ondernemers uit de regio samengesteld die het pand voor ons gaan vormgeven. Met een tekenaar zijn alle bouwtekeningen tot stand gekomen. Uiteraard zullen we ook onze eigen expertise inzetten tijdens de bouwperiode. Voegbedrijf Eksteen kan een bijdrage leveren aan het voeg- en metselwerk en René neemt het grond- en straatwerk voor het pand voor zijn rekening. Zo wordt het pand een mooi visitekaartje van onze bedrijven en werkzaamheden.”