Na maanden van hard werken was het maandag 1 juni om 12.00 uur eindelijk zover: de schippers die zich hebben verenigd onder de vlag van Captain Corona mochten zeilen mét gasten. Aan boord stapten onder anderen Eduard van Zuijlen, burgemeester van Enkhuizen, en zijn vrouw. ,,Heerlijk om over het IJsselmeer te zeilen met zo’n prachtig schip.”

De afgelopen maanden hebben de Captain Corona-schippers hun schepen corona-proof ingericht en protocollen opgesteld die onlangs zijn goedgekeurd. Daarmee staan de lichten op groen om met gezinnen het water op te gaan. De eerste gasten die maandag aan boord stapten, waren burgemeester Eduard van Zuijlen en zijn vrouw.

,,De bruine vloot ging los,” schrijft Van Zuijlen op zijn Facebookpagina. ,,Om dat te vieren, en te bewijzen dat het corona-proof kan, waren mijn vrouw Koos Pot en ik door schipper Maurits Minnaard uitgenodigd voor de openingsvaart van tjalk De Eendracht.” Ze vonden het heerlijk, voegt hij eraan toe. Ook enkele andere gezelschappen genoten maandagmiddag met volle teugen van hun zeiltocht.

Heel schip voor 1 gezin

Vanaf nu is het voor gezinnen dus mogelijk om te genieten van een zeiltocht met Captain Corona. De gasten kunnen genieten van een rondje over het IJsselmeer. Even voor anker gaan bij het Zuiderzeemuseum kan bijvoorbeeld ook. Er mag maar één gezin per schip mee vanwege de richtlijnen van het RIVM. Dat levert voor gasten de unieke ervaring op om een heel schip voor zichzelf te hebben – los van schipper en maat.

Vooralsnog zijn het uitsluitend gezinnen uit Enkhuizen die mee mogen varen. Deze regel loopt in eerste instantie tot en met 8 juni.

Ontspanning bieden

Het is voor de charterbranche geen makkelijke tijd. Normaal gesproken begint het seizoen begin april. De afgelopen maanden konden schippers vanwege de coronamaatregelen echter niet met gasten varen. Met als gevolg: nul inkomen. Des te opvallender is het dat nu niet het reguliere tarief wordt gerekend. Normaal gesproken kost een dagtocht namelijk 720,- euro, nu rekenen de schippers tijdelijk 90,- euro per huishouden.

De schippers vinden het op dit moment echter belangrijker om de inwoners van Enkhuizen ontspanning te bieden in deze coronatijd. Daarnaast willen ze uitdragen dat het weer mogelijk is voor gezelschappen om weer mee te zeilen. Na deze periode worden gezinnen uitgnodigd om hun welverdiende vakantie aan boord te komen vieren

Geïnteresseerde gezinnen kunnen zich aanmelden via contact@captain-corona.nl of 06 41 90 80 39. Meer informatie: www.captain-corona.nl.