HOORN – Het dempen van de gracht in De Huesmolen is uitgesteld naar maart 2015. Dit schrijft het bestuur van De Vereniging van Eigenaren Huesmolen in een brief aan de gemeente. Het dempen van de gracht is de eerste stap van de revitalisering van het Hoornse winkelgebied.

De bekende gracht in De Huesmolen wordt dichtgegooid en hiervoor in de plaats komt een vernieuwde, bredere winkelstraat. Compleet met nieuw straatmeubilair en verlichting. Volgens de oorspronkelijke planning zou er in augustus gestart worden met de werkzaamheden, met het streven om voor de feestdagen klaar te zijn. Nu blijkt echter dat de plannen zijn uitgesteld, aldus de brief aan de gemeenteraad afkomstig van Hansen(projectbegeleider) namens de VVE.

Hansen geeft in de brief aan dat ‘er zienswijzen zijn ingebracht tegen het voorgestelde plan om te komen tot de demping van de gracht zoals wij dat als Vereniging van Eigenaren Huesmolen I, II en III voor ogen hebben. Alvorens het college een definitief besluit kan nemen dient er eerst een hoorzitting gehouden te worden om de indieners van de zienswijzen te horen’. Deze hoorzitting vindt plaats op 15 september. Verder schrijft Hansen in de brief dat er onder andere is gekozen voor een tijdelijk uitstel omdat de eigenaren van de winkels niet willen dat de werkzaamheden in oktober plaatsvinden en dat de bestrating open ligt in de feestmaanden november en december. Daarnaast is het uit technisch oogpunt niet handig om het project uit te gaan voeren tijdens de regenachtige maanden. De aannemer is dan ook voorstander om direct na de winter te starten met de werkzaamheden.

Facelift die het gebied nodig heeft
Volgens Hansen zijn de werkzaamheden voor de bouwvak van 2015 afgerond. Op dat moment heeft winkelcentrum De Huesmolen de facelift gekregen die het gebied hoog nodig heeft. Eerder gaf Kees Bartels, voorzitter Vereniging Van Eigenaren aan uit te kijken naar de ontwikkelingen. ‘ Het moet weer plezierig worden om te winkelen in De Huesmolen. Het zijn flinke investeringen die de Vereniging Van Eigenaren en de gemeente gaan doen, en dat in deze tijd. Maar de Huesmolen moet wel iets doen om de concurrentie met andere winkelcentra, zoals het totaal nieuwe winkelgebied in Zwaagdijk, aan te kunnen.’