Cybercrime is helaas aan de orde van de dag. Het is al bijna niet meer de vraag óf je gehacked wordt, maar wanneer. Voor veel bedrijven kan dat leiden tot aanzienlijke schade en bij 60% van de getroffen bedrijven zelfs tot een faillissement. Om dat te voorkomen is het raadzaam ook jouw bedrijf goed voor te bereiden door cybersecurity onderdeel te laten worden van de bedrijfsvoering.

Sinds begin dit jaar is CyberVeilig Westfriesland gestart met het bewustmaken van de risico’s bij ondernemers. Na 12 bijeenkomsten en diverse gesprekken concluderen we dat veel bedrijven nog niet goed digitaal zijn beveiligd. En dat veel ondernemers en managers de risico’s onderschatten en geen actie ondernemen.

‘Dat is, zeker met de nieuwe wetgeving NIS2 die volgend jaar ingaat, niet verstandig’, zegt projectleider Jan Rosier. ‘De nieuwe richtlijnen verplicht veel bedrijven maatregelen te nemen om de basisveiligheid op orde te brengen. Bestuurders kunnen zelfs aansprakelijk worden gesteld als die niet op orde zijn in geval er een succesvolle cyberaanval heeft plaatsgevonden.’

CyberVeilig Westfriesland helpt bedrijven om de basismaatregelen op orde te hebben. Zodat je bedrijf beter is voorbereid op een cyberaanval en je daarmee voor een groot deel zelf bepaalt wat de afloop wordt. Ben je benieuwd hoe digitaal veilig jouw bedrijf werkelijk is? Mail naar info@cyberveiligwestfriesland.nl voor een gratis adviesgesprek.