ZWAAGDIJK-OOST – Bert Cornelese, Chief Financial Officer (CFO) bij Action, beëindigt per direct zijn functie bij de winkelketen. In een persbericht verklaart Action dat Cornelese om ‘persoonlijke redenen’ vertrekt.  Action zoekt op korte termijn een opvolger.

Bert Cornelese was sinds september 2013 in dienst als financieel directeur van Action. Daarvoor bekleedde hij dezelfde functie bij textieltechnologieconcern TenCate. Chief Executive Officer Ronald van der Mark bedankt Cornelese voor zijn inzet: ‘Ik wil Bert bedanken voor zijn rol in de verdere groei van Action. Ik wens hem veel succes en geluk toe voor de toekomst’, aldus van der Mark in het persbericht.

Eerste winkel in Enkhuizen
Action staat bekend om het uitgebreide assortiment en de lage prijzen. De eerste Action winkel werd in 1993 geopend in Enkhuizen. In die tijd werd de winkel, met een oppervlakte van 60 m2, nog met een auto en aanhanger bevoorraad. Vlak daarna opende Action onder andere in Heerhugowaard en Wognum filialen. In 2003 werd het distributiecentrum en kantoor op de huidige locatie aan de Perenmarkt in Zwaagdijk-Oost in gebruik genomen, met een oppervlakte van 25.000 m2. In 2013 vierde Action haar 20-jarig bestaan. In dit zelfde jaar opende Action haar 400ste winkel.