ENKHUIZEN/HOOGKARSPEL – Zaterdag 24 mei vindt de negende editie van de Dag van de Bouw plaats. Tijdens deze dag stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor publiek. Voor de deelnemende bedrijven is het een uitgelezen kans om te laten zien tot welke hoogstandjes ze in staat zijn.

Ook in onze regio kun je twee bouwterreinen bezichtigen. In Hoogkarspel stelt Bouwgroep Dijkstra Draisma, in samenwerking met gemeente Drechterland, de nieuwbouwlocatie van het nieuwe gemeentehuis in Hoogkarspel open voor publiek. Het gemeentehuis kent een ‘Excellent’-klassering binnen BREAAM-nl, het meetinstrument voor de beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen. Tijdens de Dag van de Bouw kun je medewerkers vragen stellen over bijvoorbeeld hoe zij dit project zo duurzaam mogelijk uitvoeren.

Ook Scholtens Bouw opent in het centrum van Enkhuizen de bouwhekken van het project Paktuinen. Er worden elk heel en half uur rondleidingen gegeven. Deze starten vanaf het parkeerterrein van het Waaigat.  Zowel in Hoogkarspel als in Enkhuizen duurt de Dag van de Bouw van 10.00 uur ’s morgens tot 16.00 uur ’s middags.

Meer informatie kun je vinden op de website van Dag van de Bouw.