Het Bakkerijmuseum ‘De oude Bakkerij’ in Medemblik wordt steeds populairder en dat vergt ruimte. Ruimte voor een betere doorstroming van bezoekers, om de expositie beter te presenteren en  bovenal meer ruimte om alle bezoekers het hele museum te kunnen laten beleven. Met de huidige inrichting is de grens bereikt en is samenvoeging met het in 2019 aangekochte naastgelegen pand de perfecte mogelijkheid voor vergroting van het museum.

Meer ruimte biedt ook de mogelijkheid om de fysieke toegankelijkheid te verbeteren, zoals een lift, een hellingbaan bij de entree. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de inhoudelijke toegankelijkheid, zoals gebruik van alle zintuigen door proeverijen, voelobjecten, audiofragmenten, geur- en smaaksensaties, contrastrijke belijning en lichtsporen zodat ook audio en/of visueel beperkte en mindervalide bezoekers het gehele museum kunnen bezoeken.

U kunt op unieke wijze meedoen

Om het Bakkerijmuseum nog interessanter, lekkerder, leuker en toegankelijker te maken, is er een fantastisch plan opgesteld. Hiervoor is de financiering, mede na gemeentelijke ondersteuning en een bijdrage van de Bank Giro Loterij, bijna rond. U kunt het verschil maken om dit project volledig uit te voeren.

Het Bakkerijmuseum wordt een beetje van u

De oud-bakkers laten oude bakkerstechnieken zien en bereiden brood, koek, marsepein, chocolade, suikersierwerk en ijs waar u bij staat. Van al dat heerlijks kunt u straks meteen genieten in de nieuwe konditorei (van Dale: kon•di•to•rei, banketbakkerij waar je ook koffie of thee kunt drinken).

U, uw kinderen of kleinkinderen vereeuwigd in de wand van de konditorei

De konditorei wordt als nostalgische authentieke bakkerswinkel ingericht en gedecoreerd met deegrollers en speciaal gebakken wandtegels. In zo een speciale wandtegel kan uw naam en foto ingebakken worden of u kunt uw naam in een deegroller laten graveren. Vanzelfsprekend maken we van beide twee exemplaren zodat u ook een mooi aandenken heeft voor thuis.

Rente of (k)rente(n)mik bij een obligatie?

Als u op financiële wijze wilt meebouwen, zoals ambassadeur van het Bakkerijmuseum Janny van der Heijden, kan dat met obligaties. Door uw aankoop helpt u mee aan de vernieuwing van het Bakkerijmuseum en zorgt u ervoor dat het museum ook in de toekomst gebakken zit!

Rentemik obligatie van € 250,- met als rente eenmalig een originele Rentemik.
Fijnproever obligatie van € 500,- met speciale fiscale regeling.
Rente obligatie van € 1.500,- met 3% rente.

Wij zien er naar uit om u in mei 2021 in het vernieuwde Bakkerijmuseum te ontvangen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henriette Roskam via 0227-545014 of info@deoudebakkerij.nl

Alles over het project kunt u nalezen op www.bouwmeeaanhetlekkerstemuseum.nl