Mogen we u voorstellen: vier bestuursleden van de Ondernemers Stad Hoorn. Nieuwe voorzitter Linne van Straten is in eerdere edities aan het woord geweest. Deze keer vertellen Marion, Co, Lorenz en Bianca wat Hoorn voor hen betekent en wat zij voor de stad én collega-ondernemers willen doen.

Marion Nijhuis – penningmeester sinds maart 2022
“28 jaar lang waren mijn partner en ik eigenaren van Banketbakkerij van den Berg. In 2016 verkochten we de zaak aan een medewerker en haar man, die het tot op de dag van vandaag runnen. Sindsdien doe ik hier en daar administratief werk en vooral vrijwilligerswerk. Voor deze functie werd ik gevraagd door de voormalig voorzitter. Omdat ik zelf altijd lid ben geweest én het een mooie organisatie vind, draag ik graag mijn steentje bij op gebied van financiënbeheer. Hoorn is een prachtige stad. Ik woon nu zelf in het centrum en geniet van de gezelligheid, terrasjes, oude gevels en winkels. En wat ik ook leuk vind: in de zomermaanden wordt er echt van alles georganiseerd.”

Co van Dijk – algemeen bestuurslid sinds 2018
“Mijn roots liggen in de grafische wereld, van 4-kleurenoffsetdrukker tot een zelfstandig grafisch productiebureau. Mijn partner heeft haar eigen modezaakzaak Bij KAAR op de Gedempte Turfhaven. Hier vervul ik nu de functie ‘technische dienst’. Met mijn ervaring is er er genoeg te doen, in de boekhouding, bij het maken van advertenties en ervoor zorgen dat de dames in de winkel nergens naast grijpen. Ik ben daarnaast met plezier actief in de binnenstad via OSH en ’straatambassadeur’ voor de Gedempte Turfhaven. Nauwe samenwerking met de anders ondernemers van de Gedempte Turfhaven Ramen en Breed en zal binnenkort leiden tot een eigen officiële stratenclub. Kortom, ik woon in de binnenstad, ik werk in de binnenstad en ik hou van onze binnenstad!”

Lorenz Slijkerman – algemeen bestuurslid sinds september 2021
“Ik zit in de directie van ons bedrijf, de E-bike Store aan de Veemarkt/Kleine Noord. Het is opgezet door mijn vader en zijn compagnon en heeft vestigingen in Hoorn, Alkmaar en sinds kort in Amsterdam. Ik ben verantwoordelijk voor de drie winkels en de inkoop. Omdat ik uit Hoorn kom en er nog altijd woon, wil ik als bestuurslid van OSH iets dichter bij ‘de haard’ zitten. In het bestuur heeft verjonging plaatsgevonden, reden voor mij om me ook aan te sluiten en impact te kunnen hebben met mijn stem. Mijn doel is dat inwoners uit de hele Kop van Noord-Holland onze stad weten te vinden. Ik geloof heilig in de aantrekkelijkheid van fysieke winkels. Die zich kunnen onderscheiden in onder meer hun specialisme. Bovendien heeft Hoorn een prachtig stadscentrum, met mooie kwaliteitszaken. En niet alleen voor toeristen, ook voor inwoners zelf is er genoeg te doen op gebied van cultuur.”

Bianca Mens – algemeen bestuurslid sinds 2016
“De horeca was indertijd nog niet vertegenwoordigd in het bestuur van OSH. Voor mij één van de redenen om me aan te sluiten bij het bestuur. Het is altijd goed om actief iets te willen doen voor ondernemers in de stad. Want dat betekent dat je in ontwikkeling blijft en niet stilstaat. Het houdt mijn man Marko en mijzelf ook alert: wij runnen restaurant Hendrickje Stoffels aan de Oude Doelenkade. Het is prettig om als ondernemers onder elkaar te brainstormen over bijvoorbeeld marketing. Mijn bestuurscollega Annet Kwantes en ik zijn onder meer verantwoordelijk voor de hanging baskets, die sinds een aantal jaar het stadscentrum versieren. We hebben onder meer overleg over de plekken waar ze hangen. Onder de bomen is niet ideaal bijvoorbeeld. Maar we krijgen regelmatig enthousiaste reacties. Hoorn is een mooie stad met historie, zowel voor inwoners als toeristen. Wij ontvangen in ons restaurant zowel vaste klanten als toeristen, die bijvoorbeeld in de haven aanmeren. Een leuke wisselwerking, die zorgt voor leven in de brouwerij.”