In november 2021 streek Beemster Logistiek neer op bedrijventerrein Zevenhuis. Van drie verschillende locaties in de regio naar één centraal gebouw. “Dat bevalt ons heel goed”, aldus directeur-eigenaar Paul Beemster, “Als team zien we elkaar vaker, we zijn beter op elkaar ingespeeld en we hebben ruimte om te groeien.”

Sinds 2005 staat Paul aan het roer van de logistieke en transportonderneming. Gekscherend: “Iemand moet de baas spelen.” Maar dan serieus: “In al die jaren hebben we een goed team weten op te bouwen van zo’n veertig werknemers. We hebben inmiddels twintig eigen vrachtwagens, die op piekmomenten aangevuld worden met onze vaste collega-vervoerders Het is plezierig om elkaar vaker te zien, nu we op deze nieuwe locatie zijn gevestigd. Even een praatje, even sparren, meedenken in efficiënte oplossingen voor de klant. Dat werkt beter dan – denk aan coronatijd – via WhatsApp of een Teams-meeting. Of dat je elkaar alleen ziet bij aankomst en het naar huis gaan. Het is een fijne en trouwe club mensen en we maken er samen iets moois van.”

Dagelijks verse bloemen in buitenland

Dat ‘iets’ is de totale logistieke dienstverlening voor Nederland en ver daarbuiten. Beemster Logistiek is vooral actief in agrarisch vervoer: core business is het transport van snijbloemen, planten en versproducten, maar ook levensmiddelen. “We hebben een groot netwerk, bijvoorbeeld onder kwekers, exporteurs en groothandels, maar we organiseren ook de complete distributie voor supermarkten in Nederland. Van vele markten thuis dus, en dat kán ook vanuit deze nieuwe vestiging. Met naast de ‘gewone’ vrachtwagens ook koelwagens, schuifzeiltrailers en diepladers. “Van hieruit vertrekken de chauffeurs dagelijks voor buitenlandse export – via Bloemenveiling Aalsmeer – naar München, Stockholm en Oslo. We hebben hier een concept voor ontwikkeld. Op de Bloemenveiling zorgen we ervoor dat de vrachtwagens niet stilstaan en er dus geen tijd verloren gaat. Zodra er geladen is, wisselen de chauffeurs om. Zodat wij de eersten zijn die in München de bloemen afgeleverd hebben, namelijk vóór 4 uur ’s nachts. Wij leveren aan een groot aantal bedrijven in Zuid-Duitsland met eigen deurcodes, zodat niemand voor onze chauffeur hoeft op te staan. Al wachten sommigen ons graag op met een nieuwe lading bloemen om deze gelijk te verkopen.”

Duurzaam de toekomst in

In het nieuwe warehouse is royale capaciteit voor opslag van pallets, compleet met WMS (Warehouse Management Systeem). “Alle bij ons opgeslagen pallets krijgen een eigen uniek nummer waarmee wij de pallets altijd in ons warehouse kunnen vinden. Klanten die bij ons hun voorraad hebben staan, krijgen een eigen inlog. Zo kunnen zij zelf – in real time – zien wat hun actuele voorraad is. Hier op Zevenhuis kunnen wij de complete logistieke handling voor ondernemers uit handen nemen. Van orderpicking, sealen en containers lossen tot het palletiseren van de goederen. De interesse hierin blijkt groot, maar ondernemers kunnen zeker nog contact opnemen voor de mogelijkheden.” Gekozen is voor een verrijdbaar stellingensysteem: “Vanuit milieuoverwegingen én voor de portemonnee. Hiermee kunnen wij tot 25 procent méér opslaan in de zelfde ruimte.” En over milieu gesproken: de vestiging is zelfvoorzienend. Van Zevenhuis is bekend dat er geen gasaansluiting is, maar Beemster Logistiek deed er nog een schep duurzaamheid bovenop door een maximaal aantal zonnepanelen te laten plaatsen: “Nu leveren we de overcapaciteit nog terug aan het net. In de toekomst hopen we meer en meer elektrisch te rijden. Samen met onze netwerkpartners en onze klanten werken we graag flexibel, duurzaam en toekomstgericht.”

Is uw interesse gewekt en bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kijk dan op beemsterlogistiek.nl of bel 0229 – 50 35 92.