De arbeidsmarkt is een economische en sociologische benaming voor de interactie tussen vraag naar en aanbod van arbeidskrachten. De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Zo is de spanning op deze markt opgelopen naar een nieuw hoogtepunt.

In het eerste kwartaal van 2019 waren er gemiddeld 88 vacatures per 100 werklozen. In het vierde kwartaal van 2018 waren dat nog 80 vacatures per 100 werklozen. Het aantal vacatures nam toe, terwijl het aantal werklozen afnam. Ook het aantal banen is verder gestegen in het eerste kwartaal. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Expeditie arbeidsmarkt Noord-Holland Noord

De RPAnhn is strategisch en uitvoerend partner voor werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid. Dit Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid speelt in oktober 2019 in op de ontwikkelingen  van de arbeidsmarkt door de Maand van het Werk en Het Grootste Werkfestival te organiseren. De Maand van het Werk is een zoektocht naar inspiratie om onze regionale arbeidsmarktvraagstukken gezamenlijk aan te pakken. Wat zijn voorbeeldinitiatieven in en buiten onze regio? Hoe vinden we elkaar en waar kunnen we elkaar versterken? Deze zoektocht leidt tot een Expeditie over de arbeidsmarkt van Noord-Holland Noord, waarvan de opbrengsten samenkomen bij Het Grootste Werkfestival op donderdag 31 oktober. 

Westfriese Zaken is op zoek naar bedrijven en ondernemers die antwoord geven op de vragen die ontstaan in het kader van arbeidsmarkt. Heb je nieuws over dit thema en wil je hier graag uiting aan geven? Dat kan bijvoorbeeld met een advertentie of advertorial/artikel. Wij horen het graag!  Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden via media@indrukmakers.nl of 0229-206466.