Goed nieuws voor de auto- en motorbranche! In het tweede kwartaal van 2015 steeg de omzet in deze branche met bijna 6% t.o.v. een jaar eerder. Deze omzetgroei was het meest merkbaar bij bedrijven in de bedrijfsautobranche. Deze genereerden 14% meer omzet.

Met deze toename in het tweede kwartaal, boekte de auto- en motorbranche bijna 4 procent omzetgroei in de eerste helft van 2015. Dit terwijl de afgelopen drie jaar de omzet van autobedrijven steeds kromp. Ondanks deze positieve berichten, ligt de omzet nog steeds ruim 20 procent onder het niveau dat in de eerste helft van topjaar 2007 werd behaald.

Bijna alle onderdelen binnen de autobranche boekten een omzetgroei in het tweede kwartaal. De grootste omzetgroei werd behaald door verkopers van bedrijfswagens (zoals vrachtwagens en bussen). In het eerste kwartaal steeg de omzet in dit onderdeel ook al met 11 procent. In het tweede kwartaal werden zo’n 19.000 bedrijfswagens verkocht.

Maar ook voor de personenautobranche was het tweede kwartaal het sterkste sinds 2011. De omzet, van het veruit grootste onderdeel binnen de auto- en motorbranche, steeg met ruim 3 procent. Er werden in het tweede kwartaal  91.882 nieuwe personenauto’s verkocht, een fractie minder dan in jaar eerder. In het eerste halfjaar is het aantal verkochte personenauto’s gestegen naar een totaal van 201.582.