Al meer dan 40 jaar fabriceert en monteert Akuflex aluminium gevelelementen van de hoogste kwaliteit. Het gaat goed met de zaken. Zo goed zelfs dat het bedrijf uit haar jasje is gegroeid en eind 2016 een nieuw pand heeft betrokken. Westfriese Zaken ging om de tafel met directeuren Theo Verduin en Olaf Diderich over de laatste stand van zaken.

Theo Verduin vertelt over de uitbreiding van Akuflex met het naastgelegen bedrijfspand dat slechts enkele meters verwijderd is van de huidige locatie. We zaten al geruime tijd erg krap in onze productiehal. Daarbij hadden we ook een sterke behoefte aan meer werknemers op kantoor en daar hadden we gewoonweg niet de fysieke ruimte voor. Olaf vult aan: “Het pand naast ons stond al geruime tijd te koop en hoewel het voor ons aan de grote kant was, hebben we toch besloten om ervoor te gaan. Het zijn nu nog twee losstaande panden naast elkaar, maar de bedoeling is dat we in de toekomst de twee panden aan elkaar gaan koppelen.”

Energiebewust

Akuflex is één van de bedrijven op Hoorn 80 die onderdeel uitmaakt van het ambitieuze pilotproject ‘Bedrijventerreinen Energiepositief’ (BE+). De insteek van het project is dat ieder bedrijf zelfsupporting wordt in het opwekken en verbruiken van de energieproductie. Theo: “Als bedrijf zijn we daar heel bewust mee bezig. We zijn zeker voorstander van energie besparende maatregelen waar mogelijk en daarom hebben we voor ons bedrijf bijvoorbeeld gekozen voor elektrische auto’s. Verder hebben we op diverse plaatsen in het nieuwe pand lichtbewegingssensoren aangebracht en zijn alle kozijnen vervangen voor nieuwe kozijnen met een hoog rendement in isolatie. Ook willen we te zijner tijd zonnepanelen plaatsen op het dak en wordt de buitengevel nog beter geïsoleerd. Natuurlijk is het mooi als we daarmee de energierekening naar beneden krijgen, maar we willen tevens onze bijdrage leveren aan het milieu.”

Sterke ontwikkeling

Akuflex is gespecialiseerd in het leveren van aluminium kozijnen en gevels voor utiliteitsbouw, nieuwbouw en renovatie. Het bedrijf werd opgericht in 1975 en sinds 2006 staan Theo Verduin en Olaf Diderich aan het roer. Olaf vertelt: “We zijn elf jaar geleden begonnen met drie man sterk en we kunnen wel zeggen dat er sinds die tijd veel is veranderd. We zijn uitgegroeid tot een divers bedrijf met circa 20 medewerkers. Maatwerk is onze specialiteit. Door mee te denken en goed advies te geven komen wij samen met de klant tot de beste oplossing. Ons credo luidt dan ook ‘wij scoren geen orders, wij scoren klanten’.”