HOORN – Medio november dit jaar wordt het ABN AMRO kantoor aan de Koopvaarder 3 in Hoorn gesloten. Dit vanwege het sterk afgenomen klantenbezoek. Klanten van de ABN AMRO kunnen voortaan op het kantoor aan de Veemarkt terecht.

De laatste jaren ziet de bank het aantal bezoeken van klanten aan bankkantoren sterk teruglopen. Het merendeel van de klanten regelt de dagelijkse bankzaken onderweg of thuis. Zo wordt de App van de bank zo’n 40 miljoen keer per maand gebruikt. ‘Ook al is mobiel en thuisbankieren bij veel van onze klanten populair en sluit onze vestiging aan de Koopvaarder, het bankkantoor blijft een belangrijke plek innemen in onze dienstverlening. Bijvoorbeeld voor financieel advies over de persoonlijke situatie van de klant. We blijven dan ook investeren in onze kantoren met een landelijk dekkend netwerk in Nederland’, aldus kantoordirecteur Jacques van Westen.

Geldautomaat met meer functies
Aan de Koopvaarder 3 komt wel een nieuwe geldautomaat. Deze krijgt meer functies dan de huidige. Zo zijn er naast opnames ook stortingen mogelijk en is de geldautomaat uitgerust met een ‘live view’ systeem voor extra veiligheid. Ook blijft er een sealbagautomaat achter waarmee zakelijke klanten hun sealbags kunnen blijven storten.

Verbouwing vestiging Veemarkt
Het kantoor aan de Veemarkt ondergaat de komende tijd een verbouwing ‘om te voldoen aan de eisen van deze tijd’. Dit kantoor is dan ook vanaf medio juli tijdelijk gesloten.