Het was een logische stap, vijfentwintig jaar geleden: een Van Overbeek vestiging in Hoorn. Een groeikern, vele bouwplannen, een groeiende bevolking, toenemende bedrijvigheid. Welke makelaar zou zich niet in zo’n markt thuis voelen? Een kwart eeuw later, blijkt het besluit van toen nog steeds een uitstekende keuze. Van Overbeek Makelaars Hoorn floreert als nooit tevoren. En dat moet gevierd worden.

Ervaren en doelgericht

Zeker in de huidige ‘booming’ huizenmarkt, waar scherpte, alertheid én prijs de hoogste prioriteit hebben, is de Van Overbeek-kortingsactie een welkome toevoeging. De prijsactie is niet de enige reden om een feestje met Van Overbeek te vieren. Voor iedereen die overweegt een huis te verkopen, is het kantoor aan de Lepelaar een verstandige keus. Als één van de oudste en meest gerenommeerde makelaars in Hoorn, kent Van Overbeek Makelaars de lokale – en regionale – woningmarkt als geen ander. Hierdoor is de slagingskans op een succesvolle aan- of verkoop zo goed als gegarandeerd.

Krachtige partner voor bedrijven

Het makelaarsteam van mede-eigenaar Paul Moerkamp richt zich vanaf het begin niet alleen op de woningmarkt, ook het bedrijfsleven vindt bij Van Overbeek Makelaars een deskundige partner. Met korte lijnen naar projectontwikkelaars en gemeente, is Van Overbeek Bedrijfsmakelaars van oudsher de spil tussen vraag en aanbod.

‘Wat de bedrijfsmatige markt betreft gaat het eindelijk weer eens om normale transacties’, legt Paul Moerkamp uit. ‘Niet langer uit faillissementen of andere noodgedwongen verkopen, maar vanwege de opleving van de economie en de verbeterde financierbaarheid. Dat geeft toch een fijner gevoel. Al zijn er nog wel regionale verschillen: wij bespeuren meer dynamiek in bijvoorbeeld het westelijke deel van Westfriesland in vergelijking met het oostelijke deel. Bovendien is nog steeds een duidelijk verschil tussen de vraag naar kantoorruimten en de meer productiegerichte bedrijfscomplexen. Dit laatste segment loopt duidelijk beter. Tot voor kort hadden wij op bedrijventerrein Hoorn 80 nog zo’n acht grote complexen voor verkoop beschikbaar, nu hebben wij ter plaatse geen te koop objecten meer in de portefeuille.’

Bron: Westfriese Zaken