Door samenwerking regionaal sporttalent ondersteunen bij hun weg richting de (inter)nationale top. Dat is de missie van stichting Talent United, opgericht door Westfriese ondernemers. Westfriese Zaken juicht dit ondernemersinitiatief van harte toe en is dan ook trotse mediapartner van de stichting! Wat Talent United precies doet? We vroegen het initiatiefnemer Michiel Martens, die toelicht hoe de Westfriese ondernemers en sporttalenten elkaar kunnen versterken!

Als ondernemer krijgt Michiel Martens geregeld sponsorverzoeken van jeugdig talent. Als sportman en sportliefhebber doet hij graag iets terug voor de sportwereld. In de loop der jaren heeft hij met veel sporters en teams samengewerkt en hier heeft hij veel van geleerd. ‘Ik krijg echter zóveel verzoeken tot vormen van ondersteuning, dat ik dit niet altijd kan dragen qua tijd en financiële middelen. Zo is een samenwerking met Frank Jol en het bedrijf Devani ontstaan. Vanuit deze samenwerking kunnen wij meer betekenen voor talenten. En dat heeft ons geïnspireerd tot het oprichten van Talent United. Als we met zijn drieën al veel kunnen, wat zouden we dan wel niet kunnen als wij met alle ondernemers en ons regionale talent gaan samenwerken?’, vertelt Michiel.

Nodige ondersteuning
Bij Talent United worden kennis, kunde, middelen en netwerk gebundeld en ingezet voor talentontwikkeling. Veel jeugdtalenten uit de regio lopen ‘vast’. Wie al in de échte top zit, kan een beroep doen op allerlei deskundigen bijvoorbeeld op het gebied van voedingsadvies, mentale begeleiding en krachttraining. Voor de jonge talenten is dit ook belangrijk, maar meestal nog niet haalbaar. Michiel geeft een voorbeeld van Bas Takken, een talentvolle zwemmer uit West-Friesland. ‘Bas (16) maakt deze zomer kans op een medaille in Rio de Janeiro. Talent en keihard trainen zijn niet voldoende voor de volgende stap. Hij heeft specialisten nodig die hem op verschillende gebieden sterker maken. Voor Bas en zijn ouders is het een hele onderneming om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Bij deze onderneming willen wij hen helpen, wij zijn ondernemers! Talent United biedt de talenten uit de regio een professioneel netwerk en team, dichtbij huis.”

Waardevolle wisselwerking
Talent United beschikt over een netwerk van specialisten die talenten kunnen helpen. Talent United geeft geen financiële ondersteuning, maar biedt kennis en expertise. De talenten in het ‘team’ van stichting Talent United doen hier ook iets voor terug. De bij de stichting aangesloten ‘supporters’ (ondernemers) krijgen in ruil voor hun bijdrage aan de stichting onder andere clinics en workshops, gegeven door de talenten. ‘Als ondernemer kun je ontzettend veel leren van topsporters. Er is een belangrijke link tussen sport en het bedrijfsleven: ondernemen is topsport en topsport is ondernemen! Door je aan te sluiten bij Talent United ontstaat gegarandeerd zeer interessante wisselwerking.’

Word net als Westfriese Zaken supporter van Talent United! Kijk op www.talentunited.org voor de mogelijkheden. Een ‘seizoenkaart’ voor het virtuele stadion is al vanaf €100,- beschikbaar!